понеділок, 28 грудня 2020 р.

ЯК ЗРОСТЕ ЦІНА НА ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

Як зросте ціна на природний газ та його доставку для населення Шишацького та інших районів Полтавщини.


Як повідомили у ТОВ "Полтавагаз збут" ціна на природний газ для побутових потреб населення у січні 2021 року складе 8,91 грн за 1 куб/метр.

У грудні цього року ціна на газ становить 7,92 грн за 1 куб.метр.

Нагадаємо, як змінювалася вартість газу для населення у ІІ півріччі:

* Липень - 3 грн за 1 куб/метр
* Серпень - 4,50 грн за 1 куб/метр
* Вересень - 5,50 грн за 1 куб/метр
* Жовтень - 6,76 грн за 1 куб/метр
* Листопад - 7,92 грн за 1 куб/метр
* Грудень - 7,92 грн за 1 куб/метр
* Січень - 8,91 грн за 1 куб/метр. 
 

Тариф на розподіл газу

Ми також повідомляли, що тариф на розподіл газу з нового року зросте удвічі. 

Так, 16 грудня 2020 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила Постанову №2460 "Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ "Полтавагаз".

Відповідно постанови, тариф на послугу розподілу природного газу для АТ "Полтавагаз" з 1 січня 2021 року становитиме 2,316 грн. за 1 куб/метр.

Обсяг річної замовленої потужності та, відповідно, індивідуальний розрахунок вартості послуги з розподілу газу для кожного побутового споживача 2021 року формуватиметься залежно від обсягу спожитого ним газу за попередній газовий рік (період з 1 жовтня 2019 року по 30 вересня 2020 року).

Щомісячний платіж при цьому залишатиметься однаковим та визначатиметься як 1/12 частина обсягу газового року споживання, помножена на тариф.

Відповідно до пункту 2 глави 6 розділу VI Кодексу газорозподільних систем, з 1 січня 2021 року річна замовлена потужність об’єкта споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ, виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу за рік, що передував розрахунковому календарному року, і не може бути меншою за:

* 39 куб/метрів – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;

* 126 куб/метрів – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

* 314 куб/метрів – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, або об’єкта споживача, що не є побутовим.

Оскільки з 1 січня 2021 року тариф на послуги розподілу природного газу для АТ "Полтавагаз" становитиме 2, 316 грн за 1 м³ на місяць, то, відповідно, мінімальна плата за послуги розподілу природного газу з 1 січня буде такою:

– за наявності лише газової плити – 7,53 грн. на місяць;
– за наявності газової плити та газового водонагрівача – 24,32 грн. на місяць;
– за наявності газових приладів різного призначення, а також опалювального обладнання – 60, 61 грн. на місяць.

Відповідно до Типового договору розподілу природного газу, затвердженого НКРЕКП, оплата за послуги розподілу газу за поточний місяць має здійснюватися до 20 числа цього ж місяця.

По темі:

4 коментарі:

  1. Додавати ціну по гривні на місяць - це політична технологія. Різке підвищення могло викликати протести, а так для влади головне - що народ хоч і возмущається, але покірно платить. Можна продовжувати нарощувати ціну. Що вони й робитимуть...

    ВідповістиВидалити
  2. Ці шахраї вже цілий рік шлють мені платіжки "за розподіл газу" при тому, що домогосподарство не спалило жодного літра газу за останні чотири з лишком роки, а із газових приладів є лише одна плита для приготування їжі :(

    ВідповістиВидалити
  3. І за січень 2021 року вимагають сплачувати вже по 60,61 грн! Зробили на рівному місці "боржником", трясця їхній матері! Залишається відповідати словами "мему" : "Ідіть у сраку!"(с)

    ВідповістиВидалити