середу, 9 грудня 2020 р.

ШИШАЦЬКА АВТОСТАНЦІЯ ПОКИ ЩО НЕ ЗАКРИВАЄТЬСЯ

Шишацька автостанція не закривається. Принаймні поки що. 


Директор ТДВ "Полтаваавтотранс" Сергій Бутко розповідає журналістам, що регіональні автостанції - такі, як Шишацька, - збиткові через недостатню кількість пасажирів на рейсах:

"Після відновлення транспортного сполучення навесні ми маємо лише 30% пасажиропотоку, – коментує Сергій Бутко. – За цей час люди перестали їздити, хтось знайшов інший вихід – попутний транспорт тощо. Утримувати великі приміщення та опалювати їх, платити касирам зарплатню і бути в мінусі ми не можемо".

Кілька автостанцій вже зачинили свої двері. Зокрема у Козельщині, Машівці, Семенівці, Кобеляках, Глобиному, Гадячі. Доля інших на цей час вирішується у перемовинах між керівництвом "Полтаваавтотрансу" та громадами.

У частині громад ця проблема постала ще рік тому, у частині – цієї осені-зими, перед черговим опалювальним періодом.

Опішня і Чутове пішли назустріч товариству "Полтаваавтотранс". Викупили приміщення автостанцій, частково взяли на себе виплату заробітних плат касирам.

Шишацька селищна рада розгляне питання автостанції

Нещодавно керівник товариства Сергій Бутко звернувся і до Шишацької селищної ради з пропозицією взяти на своє утримання касирів. 

За повідомленням прес-служби Шишацької ОТГ, це питання буде розглянуто комплексно на засіданні спеціальної комісії, що відбудеться у грудні. 

Порядок денний цього засідання стосуватиметься забезпечення транспортного сполучення по громаді, внесення до вже діючих маршрутів необхідних змін. Зокрема є потреба доповнити сполучення з Яреськами і Федункою, що увійшли до складу Шишацької ОТГ. І розглянути доцільність маршруту на Ковалівку.

Тим часом фінансове управління та комунальне підприємство селищної ради, спілкуючись з колегами з інших громад Полтавщини, вивчають їхні варіанти співпраці з "Полтаваавтотрансом". Автобусне сполучення, транспортне обслуговування мешканців громади передбачене програмою "Громада без околиць", що розроблена і фінансується Шишацькою громадою.

Ситуація по автостанції в Шишаках не така критична, як в інших селищах чи селах. Приміщення автостанції практично повністю в оренді, колектив АТС невеликий, автобусні рейси за останній час не скорочувалися. Нині тут позмінно (з 4.40 до 19.10 години) працюють дві касирки. Попередження про звільнення чи скорочення на цей момент вони не отримували.

1 коментар:

  1. Щоб автостанція працювала - купуйте квитки у касі. Зарплата касирів залежить від проданих квитків.

    ВідповістиВидалити