четвер, 17 грудня 2020 р.

У ВОСКОБІЙНИКАХ ПОБОРОЛИ ТРАВМУВАННЯ КОРІВ

У господарстві "Воскобійники" постелили рулонне покриття, щоб не травмувалися корови.


У СТОВ "Воскобійники" за останні чотири роки не зафіксовали жодної травми корів через падіння та розтягнення ніг. Хоча ще кілька років тому щотижня в накопичувачі травмувалося по дві-три корови.

Ситуація змінилася після того, як у переходах і накопичувачах перед доїльною залою – місцях, де найчастіше травмувалися корови, постелили рулонне покриття Magellan від Bioret Agri замість покриття, виготовленого завдяки вторинному переробленню каучукових покришок.

Сучасне покриття зносостійке – воно витримує інтенсивний рух і велику вагу тварин, не псується від копит, виділення корів не ушкоджують матеріал. Крім того, покриття стійке до змін температури, завдячуючи внутрішньому армуванню.

Сучасна гума стала ідеальним рішенням і для проблемних місць на підприємстві – у переходах із нахилом підлоги, у місцях із перепадами висоти. Хоча до того всі заходи з убезпечення таких місць не розв’язували проблеми, і тварини травмувалися.

Інвестиція окупається, крім збереження стада, економією на ліках та вдвічі тривалішим строком експлуатації. Якщо порівняти вартість гуми з вторинною сировиною і строк її використання з натуральною, то перша буде більше ніж удвічі дорожчою.

Підлогу чистять звичайним скребком, а раз на тиждень обробляють дезінфектантами.

Немає коментарів:

Дописати коментар