пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

УРЯД КАНАДИ ПІДТРИМАЄ ЖІНОК ШИШАЦЬКОЇ ГРОМАДИ

У Шишацькій громаді за фінансової підтримки уряду Канади втілюватиметься проект з підтримки жінок у сільській місцевості, у якому можуть брати участь мешканки громади.


За фінансової підтримки Уряду Канади минулого року організація Пакт (Pact  bulding local promise) розпочала в Україні реалізацію проекту "Крила", що триватиме до 2025 року. Місцем втілення проекту у життя було обрано кілька громад з чотирьох областей. Серед них – Шишацька, Козельщинська, Глобинська та Білицька громади Полтавської області.

Проект "Крила" має розширену назву "Жінки залучені: шлях до зростання та економічної свободи". Партнери Pact  bulding local promise з впровадження проекту – благодійна організація "Світло Надії" та компанія "Астарта-Київ".

Цього тижня Шишацький селищний голова Олександр Тутка побував на презентації проекту, що відбулася в конференц-залі бізнес-центру "Сучасний Дім" міста Полтави.

Проект розрахований на жінок, котрі не мають роботи, котрі опинилися поза бортом життя з різних причин, котрі хотіли б, але не можуть самореалізуватися у сільській місцевості. Спрямований на те, щоб жінки повірили в свої сили, отримали необхідні знання і навички, працевлаштувалися або відкрили власну справу.

У проекті діятиме так звана "Майстерня можливостей". Жінок-учасниць будуть психологічно і дієво мотивувати, навчати з допомогою тренінгів і професійних курсів. У рамках проекту таку підтримку отримають близько трьох тисяч жінок. А потім частині з них, на конкурсній основі, дадуть стартовий капітал для започаткування власної справи.

Завдання селищної влади - налагодити взаємодію жінок з організаторами ідеї, усіляко сприяти їхній роботі, створити умови, за яких учасниці повинні розкрити свій професійний і загальнолюдський потенціал.

Інтерес жінок до проекту, бажання чомусь навчитися, отримати корисний досвід і змінити своє життя на краще – це передумова усіх умов. 

Вікових обмежень учасниць немає. За детальнішою інформацією жінкам потрібно звернутися до селищної ради або до старости свого округу.

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

Шишаччина у Facebook

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар