неділю, 17 листопада 2019 р.

ФЕРМЕР ІЗ ШИШАЧЧИНИ ПОВЕРНЕ ДЕРЖАВІ 123 ГА ЗЕМЛІ

Фермер із Шишацького району незаконно отримав понад 123 га сільськогосподарської землі державної власності.


Як повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області, житель селища Гоголеве Шишацького району 2016 року створив фермерське господарство, а згодом уклав із Головним управлінням Держгеокадастру Полтавщини 6 договорів оренди земельних ділянок. Розташовані вони в адміністративних межах 3 сільських рад Диканського району. Загальна площа землі - 123,6 га. При цьому земельні торги не проводилися.

Відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» громадянин може використати право на отримання земельної ділянки державної власності один раз, додатково землю можна отримувати на конкурентних засадах через участь у торгах.

Вивчивши матеріали, Миргородська місцева прокуратура встановила, що даний чоловік раніше вже отримував земельні ділянки в оренду для ведення фермерського господарства, а тому використав своє право на подальше їх одержання без проведення аукціону. 

З метою відновлення порушених інтересів держави, прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовом про визнання недійсними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, визнання недійсними договорів оренди та повернення земельних ділянок у власність держави.

Відповідно ухвали суду позовна заява прийнята до розгляду.

Відповідно даних аналітичної платформи YouControl, 2016 року у селі Гоголеве було зареєстроване фермерське господарство "В.В.С.", засновниками якого є Скочко Віктор Миколайович, Скочко Ніна Олексіївна, Скочко Ольга Вікторівна та Скочко Віталій Вікторович, який є керівником господарства.

Немає коментарів:

Дописати коментар