понеділок, 18 листопада 2019 р.

ШИШАЦЬКИЙ РАЙОН ОБ'ЄДНАЄ ОДНА ГРОМАДА?

У Полтавській ОДА представили Перспективний план формування територіальних громад Полтавщини, відповідно якого весь Шишацький район буде об'єднаний в одній ОТГ.


Шишацький район найімовірніше залишиться єдиним - у форматі одної ОТГ. Відповідний Перспективний план формування територіальних громад Полтавської області сьогодні представили на апаратній нараді у Полтавській ОДА. Про це повідомив депутат Шишацької районної ради Віталій В'юн.

На сьогодні більшість місцевих рад району об'єдналися у Шишацьку територіальну громаду. Яреськівська, Ковалівська та Федунська сільські ради за чотири роки не виявили добровільного бажання приєднатися до ОТГ. 

У жовтні цього року Яреськівська сільрада прийняла рішення про ініціювання об'єднання з Федунської сільрадою. Таке рішення сільської ради підтримали і мешканці Яресьок на нечисленних громадських зборах. Проте, така ініціатива виявилася запізнілою. 

Нагадаємо, що вперше Перспективний план формування територіальних громад Полтавської області з єдиною громадою на території Шишацького району був оприлюднений у липні цього року. 

Також, на Полтавщині замість 25 районів пропонується створити центри соціально-економічного зростання, що передбачає формування 4 округів: Полтавського, Кременчуцького, Миргородського і Лубенського. Шишацька ОТГ ввійде до Миргородського округу.



Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар