четвер, 21 листопада 2019 р.

ПРОБЛЕМИ ВОДОМЕРЕЖ У ШИШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Селищна влада разом з "Полтававодоканалом" намагаються вирішити проблеми з водопостачанням у Шишаках. Тим часом у Покровському і Дмитрівці оновили водомережу за 5 млн. гривень.


У Шишацькій громаді затверджена і вже кілька років діє програма по забезпеченню жителів якісною питною водою. Відкритою залишається тема води у багатьох селах та самому селищі. 

У ці дні працівники «Полтававодоканалу» проводять будівельно-монтажні роботи по вулиці Каришина у Шишаках. Жителі цієї частини селища та вулиці Івана Сірка нарікають на безкінечні проблеми з водозабезпеченням. 

Уже неодноразово проводилися зустрічі за участю селищного голови, представників обласного комунального підприємства та мешканців згаданих вулиць, аби знайти компромісне вирішення проблеми. Навесні з бюджету селищної ради «Полтававодоканалу» спрямували кошти з метою співфінансування реконструкції водогону на цих ділянках.

Останні перемовини відбулися цими днями. Суперечливим залишається питання щодо дольової участі самих жителів у капітальному ремонті водогонів. Вони вважають, що «Полтававодоканал» прагне перекласти на їхні плечі частину власної ноші. 


Тим часом, завершилася реалізація проєкту щодо забезпечення жителів Дмитрівки та Покровського питною водою, яка тривала два роки. Останній рік узгоджували необхідну документацію в «Полтаваобленерго».

Будівництво свердловин та водогонів здійснили за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, обласного та селищного бюджетів. 

Загальна сума капіталовкладень становить близько 5 млн. гривень. Протяжність водогону: у Покровському – 2,9 кілометра, у Дмитрівці – 1,7 кілометра; глибина свердловин - відповідно 220 та 165 метрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар