понеділок, 11 листопада 2019 р.

ЛІС У СМАРТФОНІ

Від сьогодні кожен житель Полтавщини може перевірити законність вирубки лісу за допомогою простого онлайн-сервісу.


Державне агентство лісових ресурсів України запускає пілотний проєкт електронного реєстру дозвільних документів, які дають право здійснювати господарську діяльність, пов'язану із заготівлею деревини - LK.UKRFOREST.COM. Тут зібрали всі дані в одному місці й зробили їх більш доступними для громадськості.

У реєстрі оприлюднена інформація про видані дозвільні квитки на заготівлю деревини. Розроблена онлайн-карта рубок, яка уже поширюється на шість областей – Полтавську, Чернігівську, Рівненську, Київську, Волинську і Тернопільську. 

Наразі вирішується низка технічних питань, щоб до кінця року поширити проект для лісогосподарських підприємств на всій території України. 

Кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок.

Реєстр містить низку опцій, щоб обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення.


Якщо Ви, гуляючи лісом, бачите рубку дерев, то Вам потрібно зайти на сайт LK.UKRFOREST.COM і обрати опцію "Карта". У Вашому телефоні має бути ввімкнена геолокація. Тоді на онлайн-карті автоматично визначиться Ваша геопозиція у лісі. Натиснувши на відповідний номер виділу, Ви побачите інформацію про рубку, а також зможете переглянути відповідний лісорубний квиток.

Якщо на карті лісорубного квитка немає, а рубка у лісі проводиться, отже вона - незаконна. У такому разі потрібно звернутися до лісництва чи лісгоспу, на території якого Ви знаходитеся та повідомити про рубку, яка не відображена на карті.

Довідка. Лісорубний квиток – дозвіл на заготівлю деревини. Містить інформацію про місце та обсяг заготівлі. Документ видають обласні управління лісового та мисливського господарства.

Немає коментарів:

Дописати коментар