вівторок, 12 листопада 2019 р.

У ВИКРАДЕННІ АСФАЛЬТОБЕТОНУ ВИННИХ НЕ ЗНАЙШЛИ

В історії з викраденням відфрезерованого асфальтобетону в Шишаках винних так і не знайшли.


У серпні цього року в Шишаках за ніч викрали 180 тонн зрізаного асфальту. Через певний час викраденим матеріалом вкрили деякі дороги на території Шишацької ОТГ. З того часу слідство не просунулося далі одного відхиленого клопотання у суді.

Єдиний офіційний та публічний документ по цій справі - це ухвала слідчого судді Шишацького райсуду Дмитра Сиволапа від 15 серпня. Суддя розглянув клопотання про арешт майна.

У матеріалах рішення сказано, що 14 серпня слідча Шишацького відділу поліції Миргородського ВП ГУНП Олександра Камінська звернулась до суду із клопотанням, погодженим прокурором, про арешт фрезерованого дорожнього матеріалу.

Клопотання мотивовала тим, що під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатого за частиною 2 статті 185 ККУ за фактом крадіжки фрезерованого дорожнього матеріалу, виникла необхідність у арешті даного матеріалу. Асфальтобетон на момент клопотання виявили у вигляді насипів на дорогах у 4 різних місцях у Шишаках та Гоголевому Шишацького району.

Однак суддя вказав на те, що у клопотанні відсутні посилання на будь-які документи, що підтверджують право власності вказаним майном підрядника ремонтних дорожніх робіт ПП "Дорсервіс КПК".

Так само зі змісту клопотання суддя не вбачив, що зазначене майно належить підозрюваному чи обвинуваченому, а отже є достатні підстави вважати, що воно належить третій особі. А значить, з клопотанням про арешт майна третьої особи повинен звернутися винятково прокурор.

На підставі цих аргументів суд відхилив клопотання слідчої поліції і дав строк в 72 години для усунення недоліків. З огляду на відсутність інших клопотань у цій справі - їх так і не було.

Про цю історію у серпні розповіла і знімальна група каналу "1+1":


У сюжеті йдеться про те, що викраденим будматеріалом заасфальтували дороги у кількох населених пунктах району. Місцеві мешканці ремонтом задоволені і зайвих питань ніхто не має.

Судячи із всього, ситуація усіх задовольняє. За інформацією з наших власних джерел до "викрадення" відфрезерованого асфальту причетні чиновники місцевої громади, комунального підприємства та агрофірми. Як такого викрадення теж, наче б то, не було. Робітники компанії-підрядника, ймовірно, самі домовилися продати кілька вантажівок матеріалу, а коли зранку раптово на перевірку дорожніх ремонтних робіт приїхали представники Агенства місцевих доріг з Полтави, довелося хутко вигадувати історію з викраденням.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар