суботу, 2 листопада 2019 р.

ТУРИСТИЧНИЙ ПРОЄКТ ШИШАЦЬКОЇ ОТГ ПЕРЕМІГ НА ОБЛАСНОМУ КОНКУРСІ

Туристичний проект Шишацької громади переміг на обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області. 

Роман Клочко

Ми вже повідомляли, що два проекти мешканців Шишацької громади перемогли на обласному конкурсі "Бюджет участі" і отримають фінансування та будуть реалізовані у Тищенках та Гоголевому наступного року.

Також цими днями відбулося засідання комісії, котра вирішила долю учасників конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області. 

Які результати має наша громада, прокоментував начальник інвестиційного відділу селищної ради Роман Клочко:

"Наш проєкт і цього року отримав «добро» від членів комісії. Нагадую, що саме завдяки участі в цьому конкурсі раніше нам вдалося залучити кошти з обласного бюджету (половину необхідної суми) для придбання сміттєсортувальної лінії та автомобіля МАЗ з причепом.

А тепер маємо на меті реалізувати чергову ідею під назвою "Розвиток туристично-дозвіллєвої інфраструктури в межах Шишацької ОТГ". Загальна вартість проєкту – 700 тисяч гривень. По 350 тисяч з обласного та селищного бюджетів будуть освоєні наступного року для створення капітальних туристично-дозвіллєвих зон у кожному старостинському окрузі. 

У самих Шишаках таким місцем буде слугувати парк біля будинку культури. Облагородити його планується за рахунок альтанки, гойдалки, різних декоративних елементів, зокрема ємкостей для квітів, нових сміттєвих урн та літньої сцени.

У Великому Перевозі, Баранівці та Покровському передбачається обладнати туристичні місця на березі Псла. З усіма необхідними атрибутами для приємного дозвілля місцевого населення та заїжджих відпочивальників. Це і облаштування пірсу, аби зручно було підпливати до берега байдарками, і створення умов для наметів, тощо. У селах, де немає виходу до річки, подібні зони будуть розташовані в інших привабливих місцинах на лоні природи.

Наша громада зачаровує усіх неймовірними краєвидами, а якщо ми додамо до цього ще й побутові зручності та естетичне оформлення – це буде плюс для туристичного розвитку краю.

Також нині триває онлайн-голосування за проєкти Всеукраїнського громадського бюджету участі. Він дає можливість залучити кошти державного бюджету. Нам доводиться суперничати з містами області, де кількість жителів значно більша, ніж, а відтак – і голоси назбирати простіше. Маємо благородну мету: врятувати джерела і природні криниці на території нашої громади. Проєкт під номером 16 так і називається - «Відновлення та впорядкування природних питних джерел води у межах Шишацької ОТГ». Його бюджет – майже один мільйон двісті тисяч гривень". 

Крім цього, учні Великобузівського НВК, Пришибського НВК та Шишацького наукового ліцею-інтернату подали свої проєкти на участь у першому «Шкільному громадському бюджеті». Підтримати проєкти можна за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар