середу, 25 листопада 2020 р.

ДОНЬЦІ ПОЛЕГЛОГО НА ВІЙНІ МАКСИМА КУЧІНА ПЕРЕДАЛИ ОБЕРІГ "БАТЬКІВСЬКЕ СЕРЦЕ"

Побратими полеглого на війні шишачанина Максима Кучіна передали його доньці Валерії оберіг "Батьківське серце" від Всеукраїнської спілки воїнів "Бойове братерство України".


Всеукраїнська спілка воїнів "Бойове братерство України", до якої входять бойові офіцери, солдати, добровольці, волонтери, медики і капелани, започаткувала проєкт для підтримки рідних полеглих побратимів. Спілка вручає дітям загиблих воїнів іменні пам’ятні кулони "Батьківське серце".

Шість років тому, у ці листопадові дні, родина Кучіних із Шишаків втратила сина, чоловіка, батька, брата. Мобілізований 2014 року Максим обіцяв рідним повернутися з війни з перемогою. Однак не повернувся.

Життя воїна 92 Омб Максима Кучіна обірвалося через трагічні обставини 6 листопада 2014 року на пункті пропуску "Гоптівка" на кордоні з РФ. У цей час він виконував свій військовий і громадянський обов’язок – захищав рідну країну від російського окупанта.

У Максима залишилася родина, для якої ця втрата болітиме вічно.

Цього тижня представники Шишацького райвійськкомату передали пам’ятну відзнаку "Батьківське серце" доньці Максима Кучіна – Валерії, яка нині навчається у восьмому класі Шишацької спеціалізованої школи імені В.І. Вернадського. Хвилюючий мить з нею розділили директор, вчителі та ровесники.

Кулон з написом імені свого батька отримують діти загиблих у російсько-українській війні воїнів. Такий кулон на шиї у дитини означає, що ми маємо особливий обов’язок допомагати і підтримувати її.

Кулон “Батьківське серце” - не прикраса і не медаль, це - оберіг. Його створили, щоб кожна дитина загиблого героя поряд із хрестиком носила частинку батьківського серця, яке супроводжуватиме її упродовж усього життя і надихатиме на добрі справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар