четвер, 19 листопада 2020 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗДІЛЬНО ЗБИРАТИМУТЬ СМІТТЯ

У Шишацькій громаді спільно з облрадою встановлять екомайданчики для роздільного збору сміття.


Завершився щорічний Обласний конкурс проєктів територіальних громад Полтавської області. На цей конкурс місцеві ради Полтавщини подавали свої ініціативи, щоб отримати співфінансування на їх реалізацію з обласного бюджету.

Саме завдяки перемогам у цьому конкурсі минулих років на Шишаччині уже реалізували кілька проєктів розвитку. Так, районна рада змогла залучити обласне фінансування на встановлення сонячних електростанцій на Яреськівській та Ковалівській школах. Селищна рада придбала автомобіль МАЗ з причепом для КП "Техкомунбуд", лінію для сортування сміття на полігон твердих побутових відходів та цього року окультурили зони відпочинку у населених пунктах громади.


Його вартість 1 200 000 гривень. Фінансується обласним бюджетом 600 000 грн. та селищним 600 000 грн.

Проєкт передбачає будівництво і встановлення екомайданчиків для роздільного збору сміття у селах Шишацької громади. 

Екомайданчик включатиме у себе чотири ємності для розділення сміття по фракціям і огорожу з трьох сторін. Баки виготовлятимуть з листового металу та з дроту. Огорожу - із профільної труби та профнастилу.

В рамках проекту заплановано встановлення 30 екомайданчиків у наступних населених пунктах:

Великий Перевіз – 3 шт, Гоголево - 2 шт; Велика Бузова – 2 шт; Тищенки – 2 шт; Сагайдак – 2 шт; Михайлики – 2 шт; Воскобійники – 2 шт; Баранівка – 2 шт; Жоржівка – 2 шт; Покровське – 2 шт; Пришиб – 2 шт; Шафранівка – 1 шт; Воронянщина – 1шт; Дмитрівка – 1 шт; Переводчикове – 1 шт; Носи – 1 шт; Вертелецьки – 1 шт; Ковердина Балка – 1 шт.

Впроваджуватиме проєкт Шишацька селищна рада спільно з Полтавською обласною радою 2021 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар