неділю, 22 листопада 2020 р.

ТАРИФ ЗА ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ ЗБІЛЬШИТЬСЯ УДВІЧІ?

Поки невдоволені користувачі природного газу мріють про відміну тарифу за транспортування газу, влада планує збільшити його розмір майже удвічі з 1 січня 2021 року.


25 листопада "Полтавагаз" може отримати новий тариф на послугу розподілу блакитного палива — 2,07 грн за 1 м³.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 25 листопада проведе засідання у формі відкритого слухання. У порядку денному, зокрема, передбачається схвалення проекту постанови НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу для АТ "Полтавагаз". 

Пропонується збільшення тарифу до 2,07 грн за кубометр (без ПДВ). З 1 липня і нині діє тариф — 1,09 грн за кубометр (без ПДВ). Отже, з 1 січня 2021 року пропонується майже двократне підвищення тарифу.

Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить від конкретного обсягу споживання та тарифу, який встановлено НКРЕКП.

При визначенні обсягу споживання за основу береться кількість спожитих кубометрів газу впродовж попереднього "газового року" - з 1 жовтня по 30 вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, ділиться на 12 місяців. Результат множиться на тариф на доставку. Так формується вартість доставки на місяць.

Нагадаємо, з січня 2020 року споживачі природного газу щомісяця отримують дві платіжки: на оплату за газ як товар (від "Полтавагазбуту") та за послугу з його доставки (від "Полтавагазу").

Нагадаємо, на сайті електронних петицій до Президента України триває збір підписів за відміну оплати за доставку та транспортування газу. На сьогодні петицію підтримали понад 14 тисяч українців з 25 тисяч необхідних голосів. До кінця голосування - 40 днів.

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

Новини Шишаччини у Telegram 

Повідомити новину або замовити рекламну публікацію:

www.facebook.com/messages/t/shyshaky.ua

zmi.shyshaky@gmail.com

1 коментар:

  1. скільки ж можна збільшувати?де ж ми візьмено гроші? мені 59 років роботи немає пенціі також!як жити?

    ВідповістиВидалити