понеділок, 9 листопада 2020 р.

У МИРГОРОДСЬКІЙ ЦРЛ ХВОРИХ НА COVID-19 НОСЯТЬ НА РУКАХ

У Миргородській ЦРЛ хворих на COVID-19 переносять на руках, бо в лікарні немає ліфта і спеціальних носилок.


У Миргородській центральній районній лікарні, де лікуються мешканці Шишаччини від COVID-19,  медпрацівникам доводиться на руках переносити важких пацієнтів з поверху на поверх – ні ліфта, ні спеціальних носилок у медустанові немає.

У двоповерховій будівлі лікарні рентген-кабінет і апарат ШВЛ розташовані на першому поверсі, а інфекційне відділення – на другому.

На умовах анонімності працівниця лікарні розповіла, що таке відбувається часто:

Потрібно швидко транспортувати хворих. У нас медиків не вистачає. Ми всі жінки й повинні на руках носити хворих. Іноді, якщо поруч є чоловіки-лікарі, то вони допомагають. На носилках взагалі пацієнтів не піднімемо. Тому переносимо, як можемо. Тіла носимо в мішках, щоб хоча б трохи було легше. Тому, що нікому взагалі транспортувати. І ніхто нам не може допомогти”.

Тим часом директор Миргородської центральної районної лікарні Ярослав Будний стверджує, що спеціальні м’які носилки, які легко зможуть використовувати шість співробітників, вже замовлені.

Іншого рішення поки немає, ми використовуємо ті будівлі, які можемо. Ми не знаємо, що робити далі, адже кількість хворих не зменшується”, – розповідає Я.Будний.

Заступник голови Миргородської районної державної адміністрації Віталій Хоменко запевняє, що місцева влада розгляне питання обладнання лікарні спеціальним підйомником. Однак коли це відбудеться – невідомо.

Відео “PTV Полтавське ТБ”:


Нагадаємо, станом на ранок 9 листопада у Шишацькому районі виявили 122 випадки COVID-19. 34 людини продовжують лікування.

Також, від сьогодні у всіх районах Полтавської області вступили у силу "червоні" карантинні обмеження.

Закликаємо мешканців Шишаччини дотримуватися карантинних заходів: дезінфікувати руки, носити маски, тримати соціальну дистанцію!

Немає коментарів:

Дописати коментар