четвер, 10 червня 2021 р.

СТАРТУВАЛО ОНЛАЙН-ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТИ "ГРОМАДА СВОЇМИ РУКАМИ" У КОНКУРСІ МІНІГРАНТІВ ВІД ДТЕК

7 червня розпочалося онлайн-голосування за проєкти конкурсу мінігрантів ДТЕК «Громада своїми руками». Цьогоріч у ньому вперше беруть участь мешканці Шишацької тергромади.


До 20 червня кожен може підтримати ініціативи та віддати свій голос за обраний проєкт. Переглянути заявки мешканців Шишацької громади та проголосувати за них можна за посиланням.

«Громада своїми руками» — це конкурс грантів від ДТЕК для благоустрою населених пунктів і розвитку співпраці між мешканцями, бізнесом й адміністраціями на місцях. На Полтавщині компанія ДТЕК Нафтогаз проводить його вдруге на територіях своєї присутності. Торік переможцями стали десять проєктів з Великосорочинської і Мачухівської громад. У 2021 році до них приєдналася Шишацька ТГ.

Конкурс стартував у квітні. У кожного була можливість подати заявку на реалізацію проєкту для благоустрою громади. З 7 по 20 червня триває голосування на сайті. По завершенню конкурсна комісія визначить проєкти-переможці, яким буде надано фінансування. Сума одного гранту може досягати 80 тис. грн.

Мешканці Шишацької громади подали 10 заявок: 

1. «Енергозберігаючі технології при облаштуванні парку відпочинку у селищі Шишаки» — заміна старих ламп енергозберігаючими у парку дозвілля у центрі Шишак біля будинку культури та краєзнавчого музею. Автор — Лілія Островерха.

2. «Відновлення громадських криниць» — очищення від замулення, дезінфекція та приведення до належного естетичного вигляду двох природніх питних джерел на території селища Шишаки. Автор — Наталія Петренко.

3. «Освіта майбутнього» — придбання та встановлення інтерактивних дошок, проєкторів, камер у класах Воскобійницької ЗОШ. Автор — Наталія Силка.

4. «Спорт для всіх» — придбання для учнів Воскобійницької ЗОШ тенісних столу, форми, ракеток і м'ячиків, м’ячів для волейболу, баскетболу, футболу, футзалу, ігрової форми та екіпіровки для футболу. Автор — Оксана Бехов.

5. «Спортивна молодь — сильна громада» — оновлення матеріально-технічної бази Шишацької дитячо-юнацької спортивної школи для результативного тренування спортсменів. Автор — Ігор Попадич.

6. «PLAYGROUND» — придбання семи тренажерів для занять спортом для різних вікових груп дітей Воскобійницької ЗОШ. Автор — Олена Батьковська.

7. «Здорові діти — здорове село» — дитячий ігровий майданчик» — встановлення дитячого спортивного майданчика у с. Носи Воскобійницького старостинського округу. Автор — Марія Гузема.

8. «Мале село — частинка України» — озеленення території центру села Носи. Планується висадити по периметру території вічнозелених 40 кущів туї, які з часом замінять паркан, встановити дві лавочки,  гойдалку-колиску та камеру відеоспостереження. Автор — Марія Гузема.

9. «Інтерактивні комп'ютерні технології» — придбання інтерактивних дошок з короткофокусними проєкторами для Воскобійницької ЗОШ. Автор — Валентина Лубенець.

10. «Здорова дитина — здорова нація» — закупівля волейбольної та баскетбольної форми для гравців Воскобійницької ЗОШ. Автор — Михайло Батьковський.

Громада дуже задоволена співпрацею з компанією ДТЕК Нафтогаз. Адже виділити кошти й допомогти це, звичайно, добре, але дати можливість людям проявити ініціативу та втілити свою мрію в життя — це набагато більше. Наша головна задача тепер все це реалізувати, щоб мешканці зрозуміли, що можуть впливати на процеси благоустрою і гармонійного розвитку нашої громади, — зазначає голова Шишацької ТГ Олександр Тутка.


Цьогоріч особливий акцент у проєкті приділено аспекту створення безбар’єрного середовища, інклюзивності в широкому сенсі. Це передбачає розвиток доступної соціально-орієнтованої інфраструктури для людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення.

Всього ДТЕК Нафтогаз отримав понад 50 заявок на участь у конкурсі від громад на територіях присутності.

Проєкт «Громада своїми руками» об’єднує людей довкола ідеї покращення їхніх міст і сіл. 2021 року понад 8000 людей стали членами ініціативних груп, які розробили і подали заявки на участь у конкурсі.

Ірина КУЛИК

Немає коментарів:

Дописати коментар