четвер, 10 червня 2021 р.

11 СІЛ ШИШАЧЧИНИ ПІДКЛЮЧАТЬ ДО ШВИДКІСНОГО ІНТЕРНЕТУ

11 сіл Шишацької громади отримають швидкісний Інтернет від держави.


"Шишаччина" раніше повідомляла, що Міністерство цифрової трансформації України реалізує державну програму "Інтернет-субвенція", у рамках якої впродовж 2021 року до оптичного інтернету у сільській місцевості підключать такі соціальні об’єкти як лікарні, школи, будинки культури й бібліотеки.

Соцоб'єкти будуть підключені до оптичного Інтернету за державні кошти. Ці заклади отримають безкоштовний швидкісний інтернет і зможуть не платити абонплату до 2022 року. Також кожен з них забезпечать відкритою WiFi-мережею, щоб відвідувачі могли користуватись швидкісним Інтернетом. 

Учора Уряд затвердив розподіл 483,8 млн грн 670 територіальним громадам у межах реалізації проєкту “Інтернет-субвенція”. Громади, які пройшли відбір, отримають гроші з держбюджету, потім проведуть тендер, після чого провайдери почнуть розбудовувати мережу.

До числа громад, які отримають Інтернет-субвенцію, ввійшла і Шишацька громада. Нашу заявку комісія повністю одобрила по 9 селах, а ще по 2 селах - частково.

Отож, до Інтернету будуть підключені заклади Баранівки, Бухунів, Великої Бузови, Ковердиної Балки, Пелагеївки, Самарів, Тищенків, Федунки, Шафранівки і частково - Жоржівки та Гоголевого.

Детальніше дивіться у таблиці:

 

За процесом реалізації програми можна спостерігати у режимі реального часу онлайн - ТУТ.

По темі:

"Шишаччина" - волонтерський медіа-проєкт, який не має спонсорів й існує виключно завдяки підтримці читачів. Якщо Вам цікаві наші публікації, ви можете подякувати й підтримати наших авторів за реквізитами:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

2 коментарі:

  1. Краще встановили б в тих селах 4 покоління інтернету чим дротові або WIMAX. Мобільний інтернет набагато мобільніший чим WIFI й він підходить як для мешканців цих сіл, так і для бізнесу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мобільний інтернет набагато дорожчий. За ті гроші, що передбачені, нових вишок з 4G-обладнанням оператори не поставлять.

      Видалити