вівторок, 29 червня 2021 р.

ВАЖЛИВІ ЗМІНИ У ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЙ

Важливе про зміни в умовах призначення житлових субсидій 2021 року.


19 травня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №505 "Деякі питання призначення житлових субсидій".

Вона передбачає:

 - не враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт до ДФС загальною сумою, і наразі відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів;

 - збільшення до 100 тис. грн суми коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії;

 - не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності, а також ті, які знаходяться у сільській місцевості.

Домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається, передбачене автоматичне перепризначення субсидії.

Рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам в автоматичному режимі прийматимуться органами соціального захисту населення на підставі інформації Мінфіну за результатами проведеної перевірки даних щодо одержувачів житлових субсидій (наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, депозитних рахунків та інше).

Громадяни, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні повідомити до 1 вересня 2021 року органам соціального захисту населення про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається.

Призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалася у грошовій безготівковій формі (необхідно надати дані для виплати коштів у готівковій формі);

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи) (необхідно підтвердити місце фактичного проживання);

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації (необхідно актуалізувати відомості щодо непроживання окремих осіб за місцем реєстрації).

Положення про порядок призначення житлових субсидій доповнили додатками: 

-  формою заяви про призначення та надання житлової субсидії;

- формою декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Бланки можна знайти ТУТ.

При цьому заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які вже звернулися за призначенням житлової субсидії, подані за формами, затвердженими наказом Міністерства соціальної політики від 2 травня 2018 р. № 604, в редакції наказу Міністерства соціальної політики від 17 травня 2021р. № 242, залишаються дійсними.

За отриманням консультацій правового характеру, Ви можете звертатися до відділу Шишацького бюро правової допомоги Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: смт. Шишаки, вул. Партизанська, 2, або за телефоном 0535292413.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи правової допомоги  0800213103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні).

Немає коментарів:

Дописати коментар