середу, 2 червня 2021 р.

ЛІСОСМУГИ ПОЛТАВЩИНИ ПЕРЕДАДУТЬ НА БАЛАНС МІСЦЕВИХ ГРОМАД

На Полтавщині всі лісосмуги планують передати на баланс місцевих громад.

Депутат Полтавської облради Валерій Капленко

Сьогодні, 2 червня відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому депутати приділили увагу розгляду питання “Про стан передачі на баланс органів місцевого самоврядування Полтавської області, зберігання та використання полезахисних лісових смуг”.

Виконавчий апарат облради надіслав усім громадам Полтавщини запит з проханням повідомити про стан лісових смуг. 

Успішним досвідом процесу оформлення лісових масивів поділився голова Сергіївської громади Ігор Лідовий. Для забезпечення необхідних умов утримання, збереження та раціонального використання земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами у громаді створили спеціалізоване комунальне підприємство “Добробут”, що стало власником лісових ресурсів громади. Виготовили технічну документацію на лісові ресурси та землю, що знаходиться під лісовими масивами, підключились до Єдиної системи України обліку деревини та забезпечили підприємство необхідними матеріалами, приміщенням, технікою і людськими ресурсами.

Депутати запропонували створити нараду, до якої залучити Асоціацію органів місцевого самоврядування, землевпорядників, правоохоронців та голів громад для вивчення успішного досвіду оформлення лісових масивів.

"Шишаччина" - волонтерський медіа-проєкт, який не має спонсорів й існує виключно завдяки підтримці читачів. Ви можете подякувати авторам за безкорисливу роботу.

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

Немає коментарів:

Дописати коментар