середу, 2 червня 2021 р.

У ПОЛТАВІ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОДІЮ МІЖ ОБЛРАДОЮ, ОДА І МІСЦЕВИМИ ГРОМАДАМИ

31 травня у Полтаві відбулося урочисте підписання Меморандуму про взаємодію між Полтавським обласним регіональним відділенням Асоціації об’єднаних територіальних громад, Полтавською обласною радою та Полтавською облдержадміністрацією.


У заході взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Валентина Полтавець, голова регіонального відділення Асоціації, голова Шишацької селищної ради Олександр Тутка і керівники територіальних громад області.

Як зазначив у вітальному слові Олександр Тутка, підписання Меморандуму покликане сприяти налагодженню ефективної взаємодії між органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, засвідчує важливість співпраці у ході впровадження реформи місцевого самоврядування.


На думку голови облради Олександра Біленького, для налагодження дієвої та результативної взаємодії між громадами, обласною радою та облдержадміністрацією нині є достатньо можливостей і їх потрібно використовувати.

"2 липня відбудеться чергова сесія обласної ради, серед питань – перерозподіл піврічного перевиконання обласного бюджету. Є досить широкий спектр можливостей для фінансування з обласного бюджету, який ми пропонуємо для громад. Це і закупівля шкільних автобусів, оснащення для харчоблоків, вирішення питань по водопостачанню, екологічних проблемах тощо. Тобто, є кошти, які можна залучити в громади. Визначайтеся з проблематикою, яка вас найбільше цікавить чи потребує негайного вирішення, готуйте документи. Усі проєкти повинні пройти експертизу й перевірку. Потім ваші пропозиції будуть розглянуті та узагальнені на засіданнях профільних комісій обласної ради", – зазначив голова обласної ради.

Окрім цього, Олександр Біленький анонсував, що обласна влада ініціюватиме підтримку на місцевому рівні певних державних програм:

"Ми домовилися з головою облдержадміністрації Олегом Синєгубовим про впровадження обласної програми підтримки телемедицини, оскільки фінансування державної програми може припинитися чи закінчиться термін її дії. Це дозволить ті ініціативи і новації, які започатковані державою, і далі підтримувати на умовах співфінансування з обласного  та місцевих бюджетів".

Від обласної ради Меморандум підписав голова облради Олександр Біленький, від облдержадміністрації – голова ОДА Олег Синєгубов, від Полтавського обласного регіонального відділення Асоціації об’єднаних територіальних громад" – Олександр Тутка.


Сторони домовилися взаємодіяти та співпрацювати у напрямках сприяння децентралізації, впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, формування ефективного місцевого самоврядування в громадах, організації поширення кращих практик та обміну успішним досвідом з питань діяльності територіальних громад та їх розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар