понеділок, 21 червня 2021 р.

У МИХАЙЛИКАХ ВСТАНОВИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ВОЛОДИМИРУ МИХАЙЛЕЦЮ

У селі Михайлики мешканці встановили меморіальну дошку місцевому діячу культури Володимиру Михайлецю.


Півроку тому в Михайликах пішов з життя місцевий діяч культури Володимир Олексійович Михайлець. 

Мешканці села вирішили вшанувати пам’ять свого улюбленця - нещодавно тут урочисто відкрили пам’ятну дошку на фасаді сільського будинку культури.


Ідея належить людям, а відділ культури і туризму Шишацької громади допоміг реалізувати задум.


Далі відбувся фестиваль гітаристів "Чарівні струни", який кілька років тому започаткував Володимир Михайлець разом зі своїми колегами-однодумцям. Цього року фестиваль був ювілейним - п'ятим.

На сцену виходили учасники фестивалю Сергій Костенко, Михайло Сорокотяга, Віктор Бекметов, Юрій Осадчий, Василь Рудь, Олег Матвієнко, Микола Швець, які виконали як авторські пісні, так і відомі хіти.

Керівник відділу культури і туризму Шишацької селищної ради Любов Титаренко відзначила учасників фестивалю подяками та подарунками на згадку про перший ювілей "Чарівних струн", який, на жаль, не судилося відзначити його головному організатору.


Ведучі заходу Тетяна Лоза та Іван Рябко нагадали присутнім коротенькі рядки його біографії.

Народився Володимир Олексійович 16 квітня 1957 року. Ріс у сім’ї заслуженого винахідника України, автора дев’яти свідоцтв про винаходи у сільському господарстві Олексія Васильовича та сільської вчительки Галини Калістратівни Михайлеців.

Разом з дружиною Любою народили і виховали трьох дітей – Маринку, Таню, Олексія. Володимир був турботливим і відповідальним батьком, приклад для своїх донечок і сина.

Композиції гітаристів перепліталися з творчими виступами інших учасників вечора-пам’яті – рідних, друзів, колег Володимира Михайлеця. Кожному з них було що сказати про улюбленого майстра.

Зі сцени звучали добрі слова про Володимира Олексійовича від однокласниці Галини Прокіпець, настоятеля місцевого храму отця Георгія, колег – учасників колективів, з якими він прожив своє яскраве творче життя. Його згадували як життєрадісну, привітну, добру і щедру людину, мудрого наставника і неповторного друга.

Ліричні композиції присвятили пам’яті артиста і подарували глядачам Тетяна Лоза; чоловічий квартет, учасником якого був Володимир Михайлець, у складі Михайла Михайлика, Михайла Сорокотяги, Юрія Бабанського та Олександра Іванюти - нині художнього керівника Михайликівського сільського будинку культури; дует – Олександр Іванюта та Любов Пулій; жіночий ансамбль "Чебреці" та народний аматорський колектив "Веселі музики", якими керував Володимир Михайлець, у складі Лариси Зливко, Ольги Бігдан, Людмили Кібець, Валентини Сиротко, Василини Гужанської, Любові Пулій; танцювальний ансамбль "Сяйво" - Алла Михайлик, Валентина Карпенко, Дар’я Зливко, Вікторія Коробка, Поліна Маслівець - під керівництвом Влади Осауленко; народний аматорський ансамбль "Дівчата" Шишацького селищного будинку культури - Валентина Матвієнко, Тетяна Лоза, Валентина Величко, Любов Титаренко, Оксана Гричка та його керівник Наталія Коверда.




Після завершення концертної частини заходу рідні, друзі та колеги ще довго згадували Володимира Олексійовича, ділилися спогадами про нього.

Немає коментарів:

Дописати коментар