вівторок, 1 червня 2021 р.

ЯК ДИТИНІ УКЛАСТИ ДЕКЛАРАЦІЮ З ЛІКАРЕМ

Роз'яснення Національної служби здоров'я України про особливості укладення декларації з лікарем для дитини.


Декларація з лікарем – надійний варіант захисту дитячого здоров'я. Вона відкриває доступ до безоплатної медичної допомоги за Програмою медичних гарантій.

У Національній службі здоров’я розповіли, що потрібно знати про особливості укладення декларації з лікарем для дитини.

Декларацію можна укласти або з педіатром, або з сімейним лікарем. 

Педіатр обслуговує дітей до 18 років. Сімейний лікар – дітей і дорослих. Терапевт –  дорослих з 18 років.

Обрати сімейного лікаря або педіатра допоможе сайт НСЗУ. Тут можна побачити всі дані про заклади первинної медичної допомоги про кожного лікаря, який працює у цих центрах, поліклініках та амбулаторіях.

За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписує один із батьків. При собі потрібно мати свідоцтво про народження дитини та документи, що посвідчують особу та повноваження одного з батьків дитини або її законного представника.

Якщо дитині уже виповнилося 14 років, то підписати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем вона може самостійно. При собі необхідно мати паспорт громадянина України

До безоплатного пакету медичної допомоги на первинному рівні включені: динамічне спостереження за станом здоров’я дитини, аналізи, швидкі тести, направлення на діагностичні обстеження та до вузьких спеціалістів, вакцинація за Національним календарем щеплень, видача довідок, консультування щодо здорового харчування, способу життя тощо.

"Шишаччина" - волонтерський медіа-проєкт, який не має спонсорів й існує виключно завдяки підтримці читачів. Ви можете подякувати авторам за безкорисливу роботу.

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар