четвер, 2 березня 2023 р.

Як ремонтуватимуть дороги у Шишацькій громаді?

У Шишацькій місцевій владі знову говорять про ремонти доріг, але де їх робити ще не визначилися.


"Шишаччина" вже повідомляла, що цього року в Шишацькій громаді запланували провести поточні та капітальні ремонти автодоріг на 21,2 млн грн. Саме таку суму коштів заклали на реалізацію Програми розвитку дорожного руху 2023 року на 19 сесії селищної ради, яка відбулася 23 грудня.

На засіданні 20 сесії, яка пройшла 28 лютого, питання доріг знову порушувалося. От що про це говорить голова селищної ради Олександр Тутка:

"Дороги катастрофічні в усіх напрямках – тому, без сумніву, громада планує спрямувати кошти на їхній ремонт. Зараз тривають перемовини з Агентством місцевих доріг Полтавської області, на балансі якого перебувають дороги, що сполучають наші села і селище. Агентство має організовувати цю роботу, обирати виконавця робіт тощо. Як може селищна рада сприяти цьому процесу? Спрямовуючи кошти із селищного бюджету на рахунок обласного бюджету і далі – Агентству.

На цей момент ще не запустилися у роботу асфальтобетонні заводи, не відомі остаточні цьогорічні розцінки на ремонт квадратного метра дороги. Тому зараз визначити, скільки і які саме ділянки зможе полагодити Агентство за кошти селищного бюджету, неможливо. Але Управління житлово-комунального господарства, архітектури і містобудування селищної ради, разом з інженером з технагляду Агентства, підготує перелік таких ділянок на розгляд і затвердження депутатів. Також Управління, разом з представниками депутатського корпусу, визначить найкритичніші комунальні дороги (дороги в населених пунктах, що перебувають на балансі селищної ради), аби спланувати і їхній ремонт. Це, серед іншого, буде темою наступної сесії".

Поміж тим, "Шишаччина" провела спеціальне опитування в Інтернеті, запитавши мешканців громади: які дороги на Шишаччині вони вважають найгіршими й потребують ремонту в першу чергу? Люди висловили свою думки. Тому, для спрощення роботи з "підготовки переліку таких ділянок" пропонуємо фахівця Управління ЖКГ ознайомитися з думкою жителів громади.

4 коментарі:

  1. Шишаки-Баранівка до траси Миргород-Полтава

    ВідповістиВидалити
  2. Самари - Жоржівка - це ПИ..ДЕЦЬ!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Дорога до Бухунів,що з В .Бузови,що із Соснівка неможливо їхати

    ВідповістиВидалити
  4. Їх почнуть ремонтувати в жовтні або в листопаді 2023 року, у грязюку,як у минулі роки.
    Відмиють гроші і все.
    Коли буде хоч якийсь контроль, коли вже в нашій громаді керівництво наїсться, мабуть, ніде так не крадуть, як тут.І ніхто нічого і нікого не боїться.

    ВідповістиВидалити