вівторок, 21 березня 2023 р.

ЯК У ШИШАКАХ "РЕМОНТУВАЛИ" ВУЛИЦЮ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Як 2021 року в Шишаках "ремонтували" дорогу на вулиці Небесної сотні.


2021 року Управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради оголошувало тендер на поточний ремонт у Шишаках вулиці Небесної Сотні - від вулиці Кирила Осьмака до вулиці Павлика. 

Довжина даної проїжджої частини становить 600 метрів. Оголошена вартість робіт склала 2 053 608 грн. Зауважте: ремонт - поточний, не капітальний.


У тендері взяли участь два підприємства - ПрАТ "Миргородський агрошляхбуд" та гадяцьке ТОВ "Дорожньо-будівельна компанія Гранд-Строй".

"Миргородський агрошляхбуд" має 22 роки досвіду в будівництві доріг і ремонтних роботах. Має 7 відповідних ліцензій. У активі підприємства є автопарк власної техніки та асфальтобетонний завод.

"Дорожньо-будівельна компанія Гранд-Строй" нещодавно зареєстрована й у своїй власності не має автотехніки й обладнання для дорожніх робіт та найнятих працівників.


Але тендерна комісія чомусь віддала перевагу останнім. Замість досвічного підприємства - обрали фірму-прокладку.  

Чи могли так вчинити ті, хто був зацікавлений у якісному ремні? Здорова логіка підказує, що ні. 

Тож, даний тендер ймовірно оглошувався для спроби відмити гроші.

Коли не вдалося усунути виявлені порушення законодавства у сфері публічних закупівель тендер довелося скасувати. Офіційна причина - завелика відстань для транспортування асфальтобентонних сумішей. Але, згадуючи можливості "Миргородського агрошляхбуду", пам'ятаємо, що ця компанія має власний асфальтозавод. Тобто, така причина для скасування тендеру автоматично б зникла при виборі цього підрядника.


Цікаво, що після скасування тендеру повторний не оголошували. Тобто, різко пропала потреба у ремонті вулиці (!). Додатково - на розробку проектно-кошторисної документації - Управління ЖГК витратило 39,2 тис грн бюджетних коштів.

Але ми повертаємося до найцікавішого. 

Переможцем тендеру мало стати ТОВ "Дорожньо-будівельна компанія Гранд-Строй". А у закупівлі ремонтних робіт на вулиці Кирила Осьмака переможцем визначили ТОВ "Будівельна компанія Гранд-Строй".

Між цими підприємствами схожі не тільки назви. Хоча це різні фірми, у них один власник - гадячанин Віктор Анатолійович Кондратенко. Обидві фірми не володіють жодною власністю, технікою, не мають найнятих працівників. 

Очевидно, що ці фірми-прокладки створювалися не для ведення підприємницької діяльності, а для дерибану бюджетних коштів шляхом участі у тендерних закупівлях.

Кілька тендерів цій фірмі таки вдалося заполучити. Більшість з них - у Гадяцької міськради та Комишнянської селищної ради. Обидві - Миргородський район.

Повертаючись до Управління ЖКГ Шишацької селищної ради, то якщо воно зацікавлене у реальному проведенні ремонтних робіт, чому кожного разу відхиляє пропозиції нормальних підприємств - як то "Миргородський агрошляхбуд" 2021 року, чи ТОВ "Полтава-Євробуд" 2022 року? Це ж свідомі дії, які мають якесь пояснення.

Або фахівці Управління ЖКГ, які проводять тендери, настільки бездарні, що в результаті - більшість закупівель доводиться скасовувати і ремонтні роботи не проводити. Або скасування тендерів - це вимушена міра, коли не вдається призначити вигідного собі підрядника.

З якихось причин Управління ЖКГ у якісному завершенні закупівель не зацікавлене.

Нагадаємо, поліція Полтавщини розслідує кримінальну справу за підозрою розкрадання бюджетних коштів Шишацької громади Управлінням ЖКГ, архітектури та містобудування під час ремонту вулиці у Воскобійниках на суму 760 тис грн.

Запитання до громади - чи повинен надалі на своїй посаді залишатися керівник цього відомтва, яким нині є Д.Петренко, і отримувати заробітну плату з податків мешканців громади, якщо результати його роботи недолугі й ганебні? 

Саме ця людина несе персональну відповідальність не тільки за стан доріг, а й за все житлово-комунальне господарство у громаді.

А ще більшу персональну відповідальність несе голова селищної ради - О.Тутка, який цього чиновника призначив на посаду і тримає на ній, незважаючи на відсутність позитивних результатів роботи. Бо він йому вигідний. А чому вигідний - здогадуйтесь самі...

За темою:

2 коментарі:

  1. Так вказано ж шо торги відмінено, значить і кошти не витратили, в чому суть публікації? Припущення можуть бути які завгодно, але це тільки припущення

    ВідповістиВидалити
  2. Як мінімум - на розробку проектно-кошторисної документації - Управління ЖГК витратило 39,2 тис грн бюджетних коштів

    ВідповістиВидалити