понеділок, 27 березня 2023 р.

У ШИШАКАХ ЗАСУДИЛИ ЧОЛОВІКА ДО ДОВІЧНОГО УВ'ЯЗНЕННЯ

Шишацький районний суд призначив 29-річному мешканцю Миргородщини довічне позбавлення волі за зґвалтування та вбивство дружини.


Прокуратура довела, що через ревнощі чоловік постійно скоював насильницькі дії стосовно дружини. 

Не витримавши знущань, у липні 2021 року 24-річна жінка, мати двох неповнолітніх дітей написала заяву до поліції. 

Дізнавшись про наявність кримінального провадження, зловмисник підстеріг дружину, яка поверталася з гостей додому, та погрожуючи лезом, наказав іти в садок, де зґвалтував та задушив.


Сталося у селі Біленченківці Гадяцької громади вночі 25 липня 2001 року.

У подальшому він переховувався на горищі занедбаної будівлі, де його виявили правоохоронці.


У селі кажуть, що спочатку пара жила у мирі й злагоді. Проте, повернувшись із заробітків, Олексій запідозрив Ангеліну в невірності. Через це вони розлучилися. Жінка залишилася жити у Біленченківці, а чоловік переїхав у Гадяч.

Відтоді,ї між колишнім подружжям почалися сварки. Олексій став агресивним у відношенні до колишньої, часто кидався на неї із кулаками. Одного разу, Ангеліна була госпіталізована до медзакладу і зверталася із заявою про побиття до правоохоронних органів.

Напередодні трагедії Ангеліна була в гостях у друзів. Додому поверталася не пізно. Вже близько 22 години її почали шукати. Знайшли вранці, вже не живою.


Підозрюваного знайшли практично через добу, по обіді, 26 липня. Він утік не далеко від місця злочину, переховувався на території старого інтернату, неподалік будинку своєї жертви…  На горищі будинку, його знайшли і передали правоохоронцям.

Під час затримання він не заперечував своєї причетності до вбивства. Але, запевняв, що не хотів цього робити. Мовляв, образився на Ангеліну, бо вона сказала, що більше його не любить…

За публічного обвинувачення Миргородської окружної прокуратури 29-річного жителя Гадяча визнали винним у кількох фактах зґвалтувань, що спричинили тяжкі наслідки, та умисному вбивстві, вчиненому з метою приховування цих кримінальних правопорушень, поєднаному зі зґвалтуванням.
   
Шишацький районний суд в особі колегії з трьох суддів призначив злочинцю найсуворіше покарання – довічне позбавлення волі. Крім того, суд зобов’язав відшкодувати по 500 000 грн моральної компенсації матері загиблої та двом дітям. Також засуджений має відшкодувати 15 622 грн матеріальної шкоди та  61 573 грн процесуальних витрат.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Немає коментарів:

Дописати коментар