пʼятницю, 31 березня 2023 р.

ШИШАЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА ВІДМОВИЛА ФЕРМЕРУ В ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ

Шишацька селищна рада намагалася вперше продати сільськогосподарську землю, але більшість депутатів не підтримали рішення.


На розгляд ХХ сесії Шишацької селищної ради виносили питання про продаж земельної ділянки для ведення селянського (фермерського) господарства громадянину Бурмаці Володимиру Володимировичу.

Володимир Бурмака - мешканець села Ковалівка Великосорочинської громади, власник СФГ "Щедра Нива".  Він звернувся до Шишацької селищної ради з заявою про надання дозволу на укладення договору купівлі-продажу (викупу) земельної ділянки, площею 36,6887 га – для ведення фермерського господарства. 

Вказана земля знаходиться на території Покровського старостинського округу Шишацької громади. Її фермер обробляє на підставі державного акту на право постійного користування землею.

Відповідно з проектом рішення селищної ради, 36,7 га землі планували продати за 1 147 699 грн.


Відповідно висновків постійних комісій Шишацької селищної ради, проект рішення був рекомендований для розгляду на сесії. Але при голосуванні за продаж земельної ділянки члени Комісії з питань промисловості, приватизації та земельних ресурсів, екологічної політики і охорони навколишнього природного середовища Гелей О.А., Осауленко Ю.І., Хомлюк О.П. та Хоролець Г.Д. голосували проти.

Але як земельна комісія допустила розгляд даного питання на сесії, залишається загадкою. І чи збиралася постійна комісія перед сесією на засідання взагалі? Можливо відповідь знає голова комісії депутат В.М. Скочко, але він був відсутній на сесії.


Фіксуємо факт про те, що перша спроба продати землю громади сільськогосподарського призначення виявилася невдалою. Але дуже цікаво було б побачити результати голосування за подібне рішення, якби придбати землю захотіли, наприклад, "Агрофірма імені Довженка" або СТОВ "Воскобійники"...?

3 коментарі:

  1. На час війни потрібно заборонити продаж землі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Продать фермеру по цiнi нормативно грошовоi оцiнки 40000 грн/га у той час як можга продати iноземцю по европейськiй цiнi 10000$/га жаба задавила. Та й Астарта мабуть давно поклала око на ту землю,тому й заборонила своiм ставленикам голосувать за продаж.

      Видалити
  2. 31 272,45 грн. за гектар. Акція. Хтось продає за такі гроші?

    ВідповістиВидалити