пʼятниця, 14 квітня 2023 р.

У ШИШАКАХ СУД ВИПРАВДАВ ОБВИНУВАЧЕНОГО У ЗГВАЛТУВАННІ ПАДЧЕРКИ

Шишацький суд виправдав чоловіка, якого обвинуватили у сексуальному розбещенні та згвалтуванні неповнолітньої падчерки.


3 квітня Шишацький районний суд виправдав чоловіка, якого обвинувачували у розбещенні та зґвалтуванні падчерки. Про це повідомило Інтернет-видання "Полтавщина".

Обвинувачений - уродженець села Рябушки Лебединського району Сумської області, має середню освіту, офіційно не одружений, працює комірником, раніше не судимий.

За версією слідства, з травня 2016 по березень 2020 років він скоїв 16 епізодів сексуального характеру. Спочатку чоловік нібито запускав руку під спідницю дівчинці і торкався її статевих органів, згодом змушував її до орального сексу.

Наприкінці березня 2020 року дівчинка начебто розповіла матері, що у них з "татом" є секрет, про який він повинен розповісти особисто. Жінка повідомила, що співмешканець говорив їй про один випадок, коли п’яним чіплявся до її дочки та цілував їй інтимні органи.

Матір дівчинки звернулася до правоохоронців за 5 днів після того, як дитина їй розповіла про злочин. У суді жінка пояснила, що відразу не змогла піти до поліції, бо працювала та шукала житло для переїзду.

Після звернення співмешканця затримали. Відразу чоловік нібито зізнався, але під час судового розгляду від своїх показань відмовився і зауважив, що надавав їх під тиском та погрозами поліцейських.

У суді обвинувачений свою провину заперечив. Чоловік пояснив, що 9 років проживав однією сім’єю разом із жінкою, родина має двох спільних дітей та дівчинку від перших стосунків жінки.

Декілька разів подружжя не жило разом деякий час, натомість жінка проживала з іншими чоловіками. Також підсудний зауважив, що у сексуальному плані не мав проблем, однак зі сторони дружини були випадки подружньої зради.

Коли вони із жінкою почали жити разом, падчерці було 7 місяців. У 5 років дівчина дізналася, що обвинувачений не є її рідним батьком. 

2020 року відносини між подружжям погіршилися, а наприкінці березня між чоловіком та жінкою виник конфлікт з приводу того, що він не хотів переїжджати з сім’єю у Донецьку область до родичів дружини. Остання на цю відмову відповіла, що у такому разі він взагалі не побачить дітей.

Чоловік вважає, що коли жінка звернулася до поліції із відповідною заявою про вчинення ним сексуального насильства щодо падчерки, то таким чином свідомо обмовила його. Вважає, що падчерка не мала особистих підстав його обмовляти, а зробила це виключно за вказівкою матері.

У суді він повідомив, що після затримання, у кабінеті слідчого, під тиском з боку працівників поліції, про сексуальне насильство був вимушений оговорити себе та зізнатись у вчинені статевих злочинів.


Досліджуючи докази, суд вирішив, що дівчинка та її мати придумали цю історію. Суд вважає, що досудове розслідування по справі правоохоронці провели поверхово, однобоко та швидкоплинно, про що свідчать явні протиріччя між висунутим обвинуваченням і показаннями малолітньої потерпілої.

Розслідування тривало півтора місяці. На думку суду, цей строк є дуже малим для доведення 16 латентних злочинів сексуального характеру, які були скоєні протягом майже 4 років, у різних місцях та у різний спосіб.

Тож Шишацький районний суд в особі колегї з трьох суддів виправдав чоловіка та звільнив його з-під варти прямо у залі суду. Вирок ще може бути оскаржений у Полтавському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, минулого місяця Шишацький суд призначив чоловікові довічне ув'язнення за згвалтування і вбивство дружини.

Немає коментарів:

Дописати коментар