четвер, 27 квітня 2023 р.

ЯК ОТРИМАТИ РЕЦЕПТ НА ЛІКИ У СІЛЬСЬКІЙ МІСЦЕВОСТІ

Як отримати рецепт на ліки, якщо ви проживаєте у віддаленій місцевості, де немає доступу до лікаря?


Із квітня цього року рецептурні препарати в Україні можна отримати за паперовим та електронним рецептом. Перелік рецептурних ліків залишився незмінним.

Завдяки електронному рецепту ви можете отримати рецепт на ліки дистанційно. 

Якщо маєте хронічне захворювання та потребуєте постійного прийому необхідних препаратів, лікар з іншого населеного пункту за попередньої домовленості може виписати вам повторний рецепт на ліки.

Для цього варто проговорити таку можливість з лікарем, а у разі необхідності – сконтактувати з лікарем в узгодженому форматі. При цьому ви лише отримаєте смс з номером рецепта та кодом його погашення, який треба повідомити фармацевту в аптеці.

Зауважте, не обов'язково мати смартфон. Достатньо звичайного "кнопкового" телефону, який зможе прийняти вхідне смс-повідомлення.

Якщо у вас немає змоги отримати електронний рецепт - паперовий рецепт на потрібні ліки вам може виписати фельдшер місцевого ФАПу.

Інформацію про те, чи є препарат рецептурним або безрецептурним, можна знайти в інструкції для медичного застосування лікарського засобу, яка додається до препарату, або на сайті Держреєстру лікарських засобів.

Також за темою:

Немає коментарів:

Дописати коментар