пʼятниця, 21 квітня 2023 р.

АНТИМОНОПОЛЬНИЙ КОМІТЕТ РОЗГЛЯДАЄ СПРАВУ ПРОТИ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО"

Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про необгрунтовану вимогу "Полтаваобленерго" до місцевих громад - сплачувати кошти за розміщення ліхтарів вуличного освітлення на електроопорах.


Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справи за ознаками вчинення АТ "Полтаваобленерго" порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Предметом розслідування є встановлення товариством вартості послуг з використання опор ліній електропередачі для розміщення вуличного освітлення. Споживачами послуги є органи місцевого самоврядування.

АТ "Полтаваобленерго" у період з 01.05.2020 по 31.07.2022 не здійснювало розрахунок вартості послуги з доступу до інфраструктури об’єкта електроенергетики з розміщення вуличного освітлення для органів місцевого самоврядування з урахуванням економічно-обґрунтованих витрат на її надання.

Натомість, товариство розраховувало вартість цієї послуги на підставі Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта електроенергетики від 10.12.2018 №622, що призвело до встановлення економічно необґрунтованої вартості послуги.

Дії "Полтаваобленерго" щодо встановлення економічно необґрунтованої вартості послуги з доступу до інфраструктури об’єкта електроенергетики для розміщення електричних мереж має ознаки зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку. З огляду на ці обставини 12 квітня 2023 року Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справи щодо товариства.

Нагадаємо, у січні 2021 року АТ "Полтаваобленерго" почало вимагати від Шишацької громади платити їм гроші за кожен стовп, де встановлені ліхтарі вуличного освітлення. Аналогічна ситуація склалася і в інших громадах області, що викликало хвилю обурення на місцях.

За темою:


Немає коментарів:

Дописати коментар