понеділок, 8 червня 2020 р.

ОПРИЛЮДНИЛИ ПРОЄКТ РАЙОННОГО ПОДІЛУ ПОЛТАВЩИНИ

Мінрегіон оприлюднив проект майбутніх районів на Полтавщині - Шишацька громада буде частиною Миргородського району.

Як уже повідомляла "Шишаччина", у Полтавській області пропонується створити чотири окружних райони. Проєкт формату майбутніх районів - їхню кількість та склад - Мінрегіон направив на погодження до облдержадміністрації та асоціації органів місцевого самоврядування.

Карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій ОДА та консультацій з асоціаціями і експертним середовищем. Це є у своїй сукупності лише першим проектним документом, який ще зазнає змін у ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду перед його схваленням.

Територію Полтавщини пропонують поділити між чотирма районами.

Найбільшим буде Полтавський – після об’єднання його населення перевищуватиме 600 тисяч осіб. Окрім нинішнього Полтавського, до нього увійдуть території Зіньківського, Котелевського, Диканського, Чутівського, Решетилівського, Карлівського, Новосанжарського, Машівського та Кобеляцького району.

До Кременчуцького району (із населенням 399 тисяч) увійдуть Кременчуцький, Глобинський, Семенівський та Козельщинський райони.

Навколо Миргородського хочуть об’єднати Лохвицький, Гадяцький, Шишацький та Великобагачанський райони. Житимуть тут 206 тисяч осіб.

До Лубенського ж району увійдуть також Пирятинський, Чорнухинський, Оржицький, Гребінківський та Хорольський. Загальне населення складе 194 тисячі осіб.


Нагадаємо, що у найпершому варіанті адміністративно-територіальної реформи Шишацький район спочатку внесли до Полтавського району. Пізніше, все-таки ввели у межі Миргородського. Чим керуються автори такого поділу, за якого навколо обласного центру створюється такий великий за площею і населенням район, залишається лише здогадуватися. 

Зараз також триває дискусія про те, до якого району ввійдуть громади нинішньої Зіньківщини. Можливо, їх розділять поміж Полтавським і Миргородським районами. Незалежні джерела повідомляють, що у цьому зацікавлений нардеп Олег Кулініч, який хотів би зосередити максимум території свого виборчого округу в одному районі, а саме - у Миргородському.

Читайте також:
* Шишацький район об'єднається в одній громаді


Канал "Шишаччина" у Telegram
Написти нам у Facebook

"Шишаччина" - незалежне видання, яке не отримує фінансування від органів влади чи спонсорів. Ми існуємо виключно завдяки підтримці читачів. Реквізити для благодійної допомоги:
Приватбанк 4731 2191 0741 7101 
Monobank 4441 1144 4254 8622

Немає коментарів:

Дописати коментар