середу, 3 червня 2020 р.

У КОВАЛІВЦІ СПЕРЕЧАЮТЬСЯ ПРО ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАД

Село Ковалівка Шишацького району розділилося у думках щодо затвердженого Урядом Перспективного плану формування територій громад. Одна частина вважає за доречне приєднання до Шишаків, інша – до Великих Сорочинців.


Наталія Нос, Ковалівська сільський голова: 

"Оскільки Великосорочинська ОТГ до нас ближче по відстані, дуже велика кількість населення користується сьогодні їх послугами, вони більш якісні, тому одноголосно на громадських слуханнях було прийнято рішення про приєднання до Великосорочинської ОТГ". 

Іншої думки місцеві депутати. 

Світлана Осауленко, депутат Ковалівської сільради:

"Жителями села Ковалівка була створена ініціативна група яка провела опитування і виявилося, що значна частина населення хоче, аби рішення Кабміну було незмінним – Ковалівка у складі Шишацької ОТГ".

Юрій Переяслівський, депутат Ковалівської сільради:

"Тут все налагоджено. Є свій собез, відділ освіти, лікарня, автобусна сполучення. А що є у тій громаді ми не знаємо. Чули, що за 4 роки там третій в.о. обов’язків ОТГ. Я склоняюся йти до Шишацької ОТГ".

Підтримують їх і односельці, які не розуміють чому їх тягнуть до сусіднього району.

Петро Мартиненко, мешканець с. Ковалівка:

"Я розумію, що там немає нічого, ніяких державних комунікацій, а тут ми давно в районі, спілкуємося, звикли".

Аліна Васильєва, мешканка с. Ковалівка:

"Що буде у разі приєднання до  Великосорочинської ОТГ, можливо там створять те, що має Шишацька, але на це треба кошти, час, а проблеми виникають сьогодні, їх треба вирішувати. Я вважаю, що ковалівським людям буде вигідніше і зручніше  у знайомому оточенні  - Шишаках, аніж наприклад у Миргороді".

А ще люди розповідають про тиск на тих, хто не бажає приєднуватися до громади з іншого Миргородського району. Згадують, що в сільраді виникли проблеми.

Анатолій Безуглий, секретар Ковалівської сільради:

"Коли я потрапив до кабінету, включив комп’ютер я жахнувся  - на робочому столі не було жодних папок чи файлів окрім стандартних".

Цю подію секретар пов’язує з його позицією за приєднання до Шишаків. А ще розповідає, що сільський голова сказала писати заяву про звільнення. Також Анатолій Васильович звертався за медичною допомогою.


Віталій В'юн, депутат Шишацької райради:

"Вивчивши цю ситуацію, з січня місяця я слідкував за подіями, спілкувався з жителями Ковалівки і дізнався, що більшість мешканців села все-таки підтримують приєднання до Шишацької громади. Вони думали, що Перспективний план так, як був затверджений, так і біде впроваджений. Після того, як сільська голова з групою інших людей почала продвигати ідею приєднання до Великих Сорочинців, люди, які проти Великих Сорочинців почали заявляти свою позицію - вони хочуть, щоб їхня позиція була почута. Дуже важливо, щоб у селі припинився тиск на людей, щоб незгоди припинилися. І щоб люди зрозуміли, що Перспективний план уже прийнятий, треба готуватися до нових виборів і до життя в новій громаді."


Поки що кожна група людей з Ковалівки стоять на своєму. Та прихильників об'єднання з Шишацькою громадою стає все більше.

По темі: 
Ковалівці протестували біля Полтавської ОДА
Шишацька громада 2021: яка вона?
Полтавщину планують поділити на 4 окружних райони

Канал "Шишаччина" у Telegram
Написти нам у Facebook

"Шишаччина" - незалежне видання, яке не отримує фінансування від органів влади чи спонсорів. Ми існуємо виключно завдяки підтримці читачів. Реквізити для благодійної допомоги:
Приватбанк 4731 2191 0741 7101 
Monobank 4441 1144 4254 8622

Немає коментарів:

Дописати коментар