середу, 13 травня 2020 р.

ШИШАЦЬКИЙ РАЙОН ОБ'ЄДНАЄТЬСЯ В ОДНІЙ ГРОМАДІ

До Шишацької громади з наступного року приєднаються Яреськівська, Федунська і Ковалівська сільські ради. 


Сьогодні у Кабінеті міністрів України затвердили Перспективний план формування громад Полтавської області. Загалом, на Полтавщині буде 61 об'єднана територіальна громада.



Затверджений план передбачає об'єднання усіх населених пунктів Шишацького району в одній громаді. Про це повідомив у Facebook депутат районної ради Віталій В'юн. 

"До існуючої нині Шишацької ОТГ приєднаються також Яреськівська, Федунська і Ковалівська сільські ради", - уточнив "Шишаччині" депутат райради. 

Нагадаємо, керівництво Ковалівської сільської ради і дехто з місцевих мешканців виявляли бажання приєднатися до Великосорочинської громади. Проте, судячи з сьогоднішнього рішення, Кабмін дану пропозицію відхилив. 

Перший етап децентралізації має закінчитися місцевими виборами у жовтні 2020 року. ЦВК "наріже" виборчі округи відповідно до Перспективного плану. 

Після приєднання сільрад до ОТГ, будуть створені Яреськівський, Федунський та Ковалівський старостинські округи. Їх мешканці будуть обирати собі старост. 

Шишацька громада буде межувати з Зіньківською, Диканською, Решетилівською, Білоцерківською, Великобагачанською, Гоголівською і Великосорочинською ОТГ.



UPD. Народний депутат України Олексій Гончаренко оприлюднив матеріали засідання Уряду, які містять інформацію про склад усіх громад Полтавської області. Також, затверджений сьогодні Кабміном Перспективний план формування громад опублікувало обласне видання "Полтавщина":


Що ж до районного поділу, то, як ми вже повідомляли, нині існуючі райони об'єднаються у 4 округи. Шишацька громада ввійде до складу Миргородського районного округу.


По темі:

1 коментар:

  1. Була сільське рада і голова сільради,а буде старостинський округ і староста...Тільки в зміні назв реформа ,наприклад, Яреськівської сільради, чи ще в чому?

    ВідповістиВидалити