середу, 24 лютого 2021 р.

"АГРОЕКОЛОГІЯ" БУДУВАТИМЕ МОЛОКОПЕРЕРОБНЕ ПІДПРИЄМСТВО

Виробник органічних продуктів харчування "Агроекологія" будуватиме молокопереробне підприємство на Шишаччині.


Ми вже розповідали, що у СТОВ "Воскобійники" розглядають перспективу будівництва молокопереробного заводу. Господарство має свою ферму і уже експортує молоко до Ізраїлю. Нині тут налічується близько 2 700 корів. За добу надоюють до 70 тонн молока.


А у сусідньому господарстві ПП "Агроекологія" теж хочуть будувати молокопереробне підприємство і уже перейшли до конкретних дій.

23 лютого п'ята сесія Шишацької селищної ради розглянула клопотання ПП "Агроекологія" і надала дозвіл на розробку детального плану території в селі Покровське Шишацької територіальної громади Полтавської області для будівництва підприємства з переробки молока по вулиці Центральна, 51. 

Нині дана земельна ділянка знаходиться у користуванні ПП "Агроекологія". Її площа - 17,5032 га, кадастровий номер 5325782700:00:002:0076.


Замовником розроблення детального плану території визначили управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради. Відповідальним за розроблення та фінансування детального плану території буде ПП "Агроекологія".

"Агроекологія" має земельний банк площею 8 тис. га. Понад три десятиліття тому на цих землях повністю відмовилися від застосування гербіцидів, пестицидів, мінеральних добрив. Це дозволяє отримувати високоякісну екологічно чисту продукцію. На полях отримують високі врожаї пшениці, гречки, вівса, ячменю, соняшнику, кукурудзи. 

Тваринництво повністю забезпечують власними екологічними кормами. Підприємство сертифіковане як виробник молока для дитячого харчування. Також атестоване як племінний завод із розведення української червоно-рябої молочної породи корів.


По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар