неділю, 14 лютого 2021 р.

ПОЗИЦІЯ ГОЛОВИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОДА ЩОДО ОСВІТЛЕННЯ У ГРОМАДАХ

Голова Полтавської облдержадміністрації озвучив свою позицію щодо питання сплати місцевими громадами коштів за використання електроопор для вуличного освітлення.


Ми вже повідомляли, що АТ "Полтаваобленерго" вимагає від місцевих громад сплачувати кошти за користування електроопорами для вуличного освітлення.

Місцеві влади більшості громад не погоджується на це. Натомість, "Полтаваобленерго" від своєї ідеї не відмовляється, натомість пропонує знизити ціну за кожну електроопору з 18 до 3 грн.

Досі не була відома позиція обласної влади щодо цієї ситуації: як ОДА, так і облради.


11 лютого на зборах членів Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України представники громад і обласної влади обговорили питання стосовно плати за користування електроопорами.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов сказав: проблему потрібно розв'язувати через фахові дискусії у робочих групах, куди слід запрошувати представників "Полтаваобленерго" і необхідно проаналізувати, що закладено в тариф за користування електроопорами:

"Звичайно, електромережі треба обслуговувати. Це однозначно. Але чому це має коштувати 15 гривень за стовп чи 3 гривні за стовп, а не, наприклад, 50 копійок. Або є інші пропозиції: де це можливо, в ОТГ створювати свої комунальні підприємства і самостійно обслуговувати ці мережі".

На зборах членів Асоціації міст Полтавщини ухвалили рішення про звернення до центральної влади щодо неправомірного тиску з боку АТ "Полтаваобленерго". 

Також, на засіданні постійної комісії Полтавської облради з питань бюджету та управління майном 5 лютого голова комісії Лариса Босенко повідомила, що сплата за користування електроопорами не врегульована законодавством України. У зв’язку з цим облрада планує направити запит до прокуратури та Антимонопольного комітету для оцінки законності дій "Полтаваобленерго".

ПО ТЕМІ

Немає коментарів:

Дописати коментар