середу, 17 лютого 2021 р.

ГОЛОВА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІДВІДАВ ШИШАЦЬКУ ГРОМАДУ (ФОТО, ВІДЕО)

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький відвідав Шишацьку громаду, де зустрівся з головою громади Олександром Туткою та депутатом облради Валерієм Капленком.


16 лютого з робочим візитом Шишацьку громаду відвідав голова Полтавської облради Олександр Біленький. Він ознайомився з роботою навчальних закладів  громади та станом сільського господарства.

В опорній Шишацькій спеціалізованій школі імені В.І. Вернадського наразі триває капітальний ремонт приміщення початкової школи та харчоблоку у рамках Проєкту “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України”. Вартість проєкту – 47 млн грн. Фінансування здійснюється на умовах співфінансування з місцевого бюджету та кредитних коштів.



З жовтня 2020 року ремонтується харчоблок і приміщення корпусу молодшої школи. У проєкті планується повна заміна обладнання і комунікацій. Також запланований ремонт приміщень і для старшої школи. Термін розрахований до кінця жовтня 2021 року. Цей проєкт дасть економію коштів, енергоносіїв, якість надання освітніх послуг, комфорт для дітей. Значна частина проєкту розрахована для маломобільних груп населення і для дітей з особливими освітніми потребами – пандус, підйомники до їдальні, пандус для корпусу молодшої школи. А в корпусі старшої школи передбачається встановлення ліфту для маломобільних дітей.




В опорному закладі навчається 429 дітей. Є три філії, де навчається 121 дитина, підвоз дітей здійснюється трьома автобусами.




У Воскобійницькій загальноосвітній школі I-III ступенів Олександр Біленький оглянув шкільні приміщення, навчальні кабінети. Зокрема, у закладі планують осучаснити їдальню. Голова обласної ради порадив розглянути проєкт шкільної їдальні, що реалізували у Решетилівці.


Також голова облради ознайомився з сільським господарством Шишацької громади, окрема роботою СТОВ “Воскобійники”, керівником якого є депутат обласної ради Валерій Капленко. Разом з головою громади Олександром Туткою вони відвідали молочно-товарну ферму у селі Носи. Там знаходиться доїльна зала типу “Карусель”, аналогів якої немає в Україні. Нині на агропідприємстві налічується близько 2 700 корів. За добу на фермах надоюється до 70 тонн молока.

На підприємстві – 2 000 голів худоби, а це – 600 робочих місць. Ми зробили європейську систему доїння. Надої становлять 9,5 тонн на корову. Продаємо 70 тонн молока за добу. У перспективі – будівництво молокопереробного заводу”, – розповів Валерій Капленко.

“Шишацька громада була одна з найперших, яка скористалась реформою децентралізації. Зараз до неї доєднались ще дві сільські ради і громада нині є однією з найбільших у Полтавській області.

На прикладі села Воскобійники побачили, наскільки допомагає бізнес розвитку села, соціальної сфери, освіти. За 5 років у громаду інвестовано 14 млн грн з боку бізнесу. Це яскравий приклад взаємодії бізнесу і місцевого самоврядування. 


Також голова облради Олександр Біленький відвідав приміщення амбулаторії сімейної медицини у селі Михалики та обговорив питання утримання доріг місцевого значення. 

Нагадаємо, за умови співфінансування з обласного і селищного бюджетів у Шишацькій громаді цього року планують зробити поточний ремонт автодороги "Шишаки - Яреськи". На наступній сесії селищної ради збираються виділити на це 5 млн гривень.

По темі:

Шишаччина у Facebook

Шишаччина у Telegram

Повідомити новину: zmi.shyshaky@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар