середу, 17 лютого 2021 р.

СТОВ "ВОСКОБІЙНИКИ" ПЛАНУЄ ПОБУДУВАТИ МОЛОКОПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД

У СТОВ "Воскобійники" планують побудувати молокопереробний завод. Про такі перспективи повідомив гендиректор господарства Валерій Капленко.

Фото: ОКІА НП

Учора у рамках робочого візиту голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький ознайомився з сільським господарством у Шишацькій громаді на прикладі роботи СТОВ “Воскобійники”. Разом з головою громади Олександром Туткою та депутатом облради і гендиректором агросподарства Валерієм Капленком вони відвідали молочно-товарну ферму у селі Носи. 

Тут голові облради показали доїльну залу типу “Карусель”, аналогів якої немає в Україні, а в Європі - всього десять.


Нині на агропідприємстві "Воскобійники" налічується близько 2 700 корів. За добу на фермах надоюється до 70 тонн молока.

Тваринництво, як соціальна сфера, це основа на селі. На підприємстві – 2 000 голів худоби, а це – 600 робочих місць. Ми зробили європейську систему доїння. Надої становлять 9,5 тонн на корову. Продаємо 70 тонн молока за добу. У перспективі – будівництво молокопереробного заводу”, – розповів Валерій Капленко.


Воскобійницьке молоко відповідним чином сертифіковане і постачається до Ізраїлю. Решту молока продають на Білоцерківський молокозавод. Нині господарство планує розширити ринки збуту й експортувати молоко до Китаю.

Також щороку господарство "Воскобійники" продає 600 тонн м’яса. Зокрема, експортують яловичину до Туреччини, Грузії, Таджикистану, Узбекистану, ОАЕ.

Окрмі цього, у СТОВ "Воскобійники" за останні чотири роки не зафіксовали жодної травми корів через падіння та розтягнення ніг. Хоча ще кілька років тому щотижня травмувалося по дві-три корови. Ситуація змінилася після того, як на фермі постелили рулонне покриття Magellan від Bioret Agri.


По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар