четвер, 11 березня 2021 р.

ВИДАННЯ "ШИШАЧЧИНА" ЗАЛИШИТЬ FACEBOOK І ПЕРЕЙДЕ У TELEGRAM

Інтернет-видання "Шишаччина" найближчим часом повністю припинить публікувати новини у соцмережі Facebook і публікуватиметься на каналі у месенджері Telegram.


З листопада минулого року, коли у Фейсбуці через масові скарги заблокували акаунт засновника Інтернет-видання "Шишаччина" Віталія В'юна, а разом з нею були втрачені й адміністративні функції сторінки "Шишаччина", наша редакція регулярно отримує всілякі проблеми у даній соцмережі. 

Ми змогли продовжувати публікувати новини завдяки тому, що у сторінки видання були й інші модератори. Але й такій можливості близится кінець. За останні місяці їх аканути теж заблокували. Залишився лише один, і скільки він протримається прогнозувати важко. Ймовірно, не довго. 

На жаль, у модераторів немає можливості призначати нових модераторів, така функція була лише у адміна - засновника сторінки. Після блокування акаунту останнього модератора, який має доступ до пабліка, ми втратимо вхід на сторінку повністю.

Можна було б створити нову сторінку, але при нинішній політиці Фейсбуку, розуміємо, що її може чекати така ж доля, і це може бути безкінечним. До того ж, зібрати 12 тисяч підписників, яких нам вдалося залучити за 5 років, вдруге буде практично неможливо.

Поміж тим, ми створили резервну сторінку на перший час. Це - сторінка "Шишаччина News", через яку ми хотіли б тримати зв'язок зі своїми читачами хоча б ще кілька місяців. До речі, Фейсбук нам не дозволив назвати сторінку "Шишаччина" - як першу.

Крім цього, модератору нашої редакційної групи "Шишаки і Шишаччина" уже обмежили ряд функцій, які не дозволяють змінювати налаштування групи, видаляти чи редагувати опубліковані записи та ряд інших незручностей.


Проте, месенджер Telegram, який стрімко набирає популярності у користувачів Інтернету і має більше ступенів захисту від усіляких маніпуляцій і зловживань з боку тих, кому наше видання не подобається, чи заважає, залишається найприйнятнішим варіантом для поширення новин. До того ж, Telegram зручний і простий у користуванні.

На даний час ми продовжуватимемо публікуватися у Фейсбуці, поки залишається така можливість. До того моменту, поки не втратимо доступ до сторінки остаточно. Паралельно уже зараз починаємо дублювати свої новини на сторінку "Шишаччина News".

Але віднині головну увагу в розвитку видання будемо зосереджувати на Телеграм-каналі "Шишаччина" - тут ви знайдете всі наші новини, а також можете брати участь у різноманітних опитуваннях щодо життя Шишацької громади і більше.

Рекомендуємо також додати наш сайт shyshaky.blogspot.com до закладок у браузері, щоб вам було зручно читати його напряму, без допомоги соцмереж.

Окремо нагадаємо всім читачам про важливість підписатися на YouTube-канал "Шишаки і Шишаччина". Ми працюємо над відео-сервісом, де будемо вмикати прямі трансляції важливих і цікавих подій та заходів - для цього потрібно мати на каналі не менше 1000 підписників.

Дякуємо всім, хто залишається з нами! Обіцяємо, що за будь-яких обставин, незважаючи на тиск і проблеми, продовжуватимемо свою роботу і будемо й надалі популяризувати Шишацький край, повідомляти новини нашої громади, проводити журналістські розслідування і розповідати те, про що мовчать інші.

Дякуємо всім нашим читачам за довіру і підтримку!


З 2016 року "Шишаччина" створена й існує як незалежне громадське видання і працює на волонтерських засадах, без фінансування від органів влади чи спонсорів. Наша робота можлива лише завдяки добровільним внескам читачів. Тому, ми завжди вдячні за ту підтримку, яку ви надаєте. 

Реквізити для донатів і благодійної допомоги незмінні:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

€ 💶 UA623052990000026200885240769


Немає коментарів:

Дописати коментар