суботу, 23 січня 2021 р.

ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО ШАНТАЖУЄ ШИШАЦЬКУ ГРОМАДУ

Постачальник електричної енергії АТ "Полтаваобленерго" вимагає від Шишацької громади платити їм гроші за кожен стовп, де встановлені ліхтарі вуличного освітлення. 


При чому, енергетики вдаються до шантажу - у разі відмови селищної ради сплачувати орендну плату за використання електроопор, погрожує повністю вимкнути освітлення по всій громаді. Вони й справді почали це робити - на території Яреськівського і Федунського старостинських округів.

Про це повідомив член Виконкому Шишацької селищної ради Віталій В'юн.

Аналогічна ситуація складається і в інших місцевих громадах області.

Нині Шишацька селищна рада вчасно сплачує за електроенергію і розподіл, не допускаючи боргів чи затримок - 1,650 млн грн на рік. Для освітлення вулиць купує і встановлює ліхтарі й лампи за бюджетний рахунок. Навіть нульовий провід громада провела свій окремо на вимогу енергетиків. Останні ж лише продають електроенергію. 

Тепер "Полтаваобленерго" вирішили нажитися ще й на оренді стовпів. Вони вимагають від Шишацької селищної ради сплачувати їм додатково майже 1,2 млн грн на рік.

При тому, що самі ж не сплачують жодної орендної плати за комунальну землю громади, де стоять електроопори. Бо їх від цього захищає чинне законодавство. А от місцеві громади законодавство не захищає. Тому місцева рада не може вимагати орендну плату за землю під стовпами, бо вона є не комунальною, а державною власністю.

Учора на засіданні Виконкому Шишацької селищної ради обговорили це питання і вирішили діяти спільно з іншими місцевими громадами Полтавщини. Адже, це проблема не тільки Шишаччини, а й інших громад області, у яких "Полтаваобленерго" вимагає гроші за використання електроопор для вуличного освітлення.

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

Шишаччина у Facebook

Шишаччина у Telegram

Повідомити новину: zmi.shyshaky@gmail.com

"Шишаччина" - громадське видання, яке не отримує коштів від органів влади чи спонсорів. Ми працюємо на волонтерських засадах виключно завдяки підтримці читачів!

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

€ 💶 UA623052990000026200885240769

3 коментарі:

  1. Нехай платять оренду за землю на якій стоять стовпи!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Українець українця поганяє, українець в українця добробут відбирає. А ми нарікаємо на верхній ешелон влади, коли антинародна і здирницька діяльність провадиться на місцях службовими особами. Це безглуздя чи таки дійсно потрібно підносити квитанції один одному під носа для розбудови держави?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Де Ви бачите в Полтаваобленерго українця -коломойського чи григоришина?

      Видалити