понеділок, 26 квітня 2021 р.

ЧИ ПОТРІБНО ПЛАТИТИ ЗА ЗНЕБОЛЕННЯ ТА АНЕСТЕЗІЮ?

Чи потрібно платити за знеболення та анестезію, – роз’яснення НСЗУ.


Пацієнт купувати препарати для анестезії не повинен. Незалежно від того, планова операція чи ургентна, а також при інших втручаннях, діагностиці чи лікуванні.

Медичний заклад має забезпечити необхідні лікарські засоби, які входять до Національного переліку, а також ті, які закуповуються у централізованому порядку за рахунок коштів інших програм державного бюджету.

Забезпечення анестезії та анестезіологічного моніторингу передбачено під час хірургічних операцій та обстежень в межах пакету "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах".

Зниження больових відчуттів у жінки під час пологів, в тому числі епідуральна анестезія, а також анестезія оперативних втручань та післяпологових акушерських процедур входить до переліку безоплатних послуг у пакеті "Медична допомога при пологах".

Своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування включено у такі пакети:
- "Стоматологічна допомога дорослим та дітям";
- "Стаціонарна допомога без проведення хірургічних операцій";
- "Медична допомога при гострому мозковому інсульті";
- "Медична допомога при гострому інфаркті міокарда";
- "Стаціонарна психіатрична допомога";
- "Стаціонарна паліативна допомога";
- "Діагностика та лікування дорослих і дітей із туберкульозом у амбулаторних та стаціонарних умовах".

Оцінювання болю та своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування входить у пакет медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках.

Знеболення та обов’язкове анестезіологічне забезпечення разом із консультацією лікаря-анестезіолога передбачене під час проведення обстежень для раннього виявлення онкології - це езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, гістероскопія, цистоскопія та бронхоскопія.

Обов’язкова анестезія під час виконання всіх болісних інвазивних діагностичних процедур передбачена пакетами хіміотерапевтичного та радіологічного лікування дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах. А також у пакеті "Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах".

Крім того, забезпечення знеболення та медикаментозної терапії входить до пакету зі стаціонарної допомоги пацієнтам із COVID-19.

Національна служба здоров’я працює над розвитком та вдосконаленням пакетів медичних послуг за Програмою медичних гарантій.

Немає коментарів:

Дописати коментар