понеділок, 25 травня 2020 р.

ПІДПРИЄМЦІ ПРОСЯТЬ ЗМЕНШИТИ ПОДАТКИ

Підприємці Шишаччини просять селищну раду зменшити ставки єдиного податку.


У зв'язку з карантинними обмеженнями багато підприємців зупинили свою роботу, що завдало їм значних фінансових збитків. Деякі ФОПи взагалі можуть припинити діяльність. Подальше існування окремих робочих місць також під питанням. 

Виходячи з цього шишацькі підприємці підготували звернення до селищного голови Олександра Тутки з проханням зменшити ставки єдиного податку для підприємців І і ІІ груп оподаткування. Про це повідомила голова Спілки підприємців Шишацького району Наталія Коротич.

Вони просять на час карантину "нульовий" податок, а після закінчення карантину до кінця цього року встановити єдиний податок у розмірі 5% для І групи підприємців-платників, 10% - для ІІ групи платників. Такі ж ставки податку пропонують передбачити і на 2021 рік. Також підприємці просять зменшити податок на комерційну нерухомість з 0,5% до 0,1%. 

Звернення підтримала Рада Спілки підприємців Шишацького району. 



Нагадаємо, минулого тижня депутат Шишацької районної ради Віталій В'юн на сороковій сесії райради ініціював відміну сплати єдиного податку для підприємців І і ІІ груп оподаткування на 3 місяці, а також позбавити їх ринкового збору на такий же строк.



Канал "Шишаччина" у Telegram
Написти нам у Facebook

"Шишаччина" - незалежне видання, яке не отримує фінансування від органів влади чи спонсорів. Ми існуємо виключно завдяки підтримці читачів. Допомагайте й підтримуйте нас. Навіть найменші внески важливі.
Реквізити для благодійної допомоги: 
Приватбанк 4731 2191 0741 7101 
Monobank 4441 1144 4254 8622

Немає коментарів:

Дописати коментар