вівторок, 19 травня 2020 р.

ГОГОЛІВСЬКИЙ МУЗЕЙ-ЗАПОВІДНИК ОТРИМАВ ОХОРОННІ ДОШКИ НА КУЛЬТУРНІ ПАМ'ЯТКИ

Гоголівському музею-заповіднику передали охоронні дошки на пам’ятки культурної спадщини.


Заступниця голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко відвідала Національний музей-заповідник Миколи Гоголя у селі Гоголеве Шишацького району. 


Вона ознайомилася з роботою закладу та поспілкувалася з працівниками. Оглянула садибу, батьківський маєток, у якому пройшли дитячі та юнацькі роки письменника, територію музею-садиби та набережну. 


Катерина Рижеченко обговорила нагальні питання та плани щодо роботи закладу з директором музею Лідією Єнко. Також привітала працівників із Міжнародним днем музеїв.

Заступниця голови ОДА передала музею охоронні дошки на пам’ятки культурної спадщини. Наявність охоронних дошок свідчить про пам’яткоохоронний статус об’єкта. Їх встановлять на могилі батьків письменника та на музеї-садибі.

Гоголівський музей-заповідник входить до Всеукраїнського туристичного маршруту "Гоголівські місця в Україні" та відомий як в Україні, так і за її межами.


Канал "Шишаччина" у Telegram
Написти нам у Facebook
"Шишаччина" - незалежне видання, яке не отримує фінансування від органів влади чи спонсорів. Ми існуємо виключно завдяки підтримці читачів. Допомагайте й підтримуйте нас. Навіть найменші внески важливі.
Реквізити для благодійної допомоги: 
Приватбанк 4731 2191 0741 7101 
Monobank 4441 1144 4254 8622

Немає коментарів:

Дописати коментар