середу, 27 травня 2020 р.

У ПОЛТАВІ ЗАКРИЮТЬ АВТОСТАНЦІЮ №3

У Полтаві закриють автостанцію №3 і на її місці побудують багатоповерхівку, а автобусні рейси розподілять між іншими автостанціями.


Територію Полтавського турбомеханічного заводу на вулиці Зіньківській найближчими роками повність забудують. Компанія "Полтавтрансбуд" зводить уже третій будинок на території заводу. У майбутньому на Павленках з’явиться новий мікрорайон під назвою "Сіті Парк".


Будівельна компанія надіслала проект забудови мікрорайону на розгляд міському управлінню архітектури. На землях заводу пропонується розмістити 10 багатоповерхових будинків із 1630 квартирами.

Один з будинків на 7 під’їздів планують звести на тому місті, де сьогодні розміщується ринок "Київський" і автостанція "Полтава-3", якою користуються багато мешканців Шишацького району, адже звідси у Шишаки та Миргород їздять автобусні маршрути.


Нині будівля частково уже пошкоджена. Торгові приміщення ринку горіли в лютому 2019 року. Винних у пожежі поліція не знайшла й закрила справу. 


"Полтавтрансбуд" планував перенести автостанцію на вільну ділянку вздовж вулиці Зіньківської - ближче до Інституту зв’язку. Однак, підприємство "Полтаваавтотранс", яке володіє станцією, категорично проти такого варіанту, бо це не зручно для пасажирів, оскільки туди далеко йти із зупинки "площа Зигіна". 


"Полтаваавтотранс" вваєжає доцільнішим розкидати автобусні рейси між іншими станціями. Більшість з них перенесуть на автостанцію № 2 (вул. Шевченка, 65). Колись рейси із 2-ї автостанції перенесли на Зіньківську, щоби розвантажити центр. Частину рейсів розподілять між автостанціями № 1 (вул. Великотирнівська, 7) і № 4 (пл. Слави, 5).

Немає коментарів:

Дописати коментар