суботу, 23 травня 2020 р.

ДТЕК НАФТОГАЗ ДІСТАВ ГАЗ ІЗ ЗАСТАРІЛОЇ СВЕРДЛОВИНИ

"ДТЕК Нафтогаз" отримав видобуток газу з ущільненого піщаного грунту з глибини понад 5 кілометрів у горизонті, який раніше промислово не розроблявся.


Компанія "ДТЕК Нафтогаз" виконав роботи з інтенсифікації глибокої свердловини Семиренківського родовища за провідною технологією. В результаті вдалося отримати промисловий приплив газу та конденсату і повернути свердловину у видобувний фонд. Також компанія виявила наявність запасів вуглеводнів у горизонті, який раніше промислово не розроблявся.

Інтенсифікація проводилася в пласті з низькою проникністю на глибині понад 5 тисяч метрів в умовах високих тисків та температур. До проєкту залучили співробітників багатьох підрозділів ДТЕК Нафтогаз, провідні міжнародні та українські сервісні компанії.

Проведена інтенсифікація показала можливість та ефективність виконання подібних робіт на глибинах більше 5 тисяч метрів в умовах високих тисків і температур. Це дозволяє залучати в розробку нові важковидобувні запаси, що важливо для збільшення видобутку газу.

Довідка. ДТЕК Нафтогаз — найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні, яка має газові свердловини у Шишацькому (Семиренківського родовище) та Полтавському (Мачухівське родовище) районах. 2019 року видобула 1,66 млрд кубометрів природного газу, що є історичним рекордом серед приватних газовидобувних компаній у галузі. Нині компанія запланувала видобувати 2 млрд. кубометрів газу на рік. 2020 року "ДТЕК" вийшов на рівень видобутку природного газу в 5 млн. кубометрів на добу, вперше в історії приватного газовидобутку України.

По темі:
ДТЕК Нафтогаз пробурив свердловину №75

Немає коментарів:

Дописати коментар