середу, 27 травня 2020 р.

ВІДВІДУВАНІСТЬ СЕСІЙ ДЕПУТАТАМИ ШИШАЦЬКОЇ РАЙРАДИ

Наскільки сумлінно депутати Шишацької районної ради ставляться до своїх обов'язків і як відвідують сесійні засідання ради.


Нещодавно відбулася сорокова сесія Шишацької районної ради VII скликання, повноваження якої закінчаться після місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Так, як робота у сесійних засіданнях місцевої ради - головний обов'язок депутатів, ми поцікавилися, наскільки відповідально до своїх обов'язків ставляться депутати Шишацької райради.

Обов'язки депутатів місцевих рад визначає Закон України "Про статус депутатів місцевих рад".

Відповідно частини 2 статті 18, депутат місцевої ради зобов'язаний брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить.

Відповідно частини 3 статті 20, депутат місцевої ради зобов'язаний бути присутнім на пленарних засіданнях ради, засіданнях постійної комісії та інших органів ради, до складу яких він входить.

Відповідно частини 3 статті 20, у разі пропуску депутатом протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, членом якої він є, відповідна рада може звернутися до виборців з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку.

Отже, за результатами сорока сесій Шишацької районної ради, лідерами відвідування є голова  районної ради Владислав Сафонов, який головує на засіданнях, та депутат Григорій Хоролець, який не пропустив жодної сесії райради. У 39 засіданнях із 40 взяла участь депутат Олена Кіріченко

Найбільше сесійних засідань пропустив депутат Андрій Цьова - він не брав участі у 25 з 40 сесій. А відвідуваність депутата Сергій Жиліна склала 50%.

Більше інформації у таблиці:

До уваги бралася лише робота депутатів районної ради, які працюють з дня обрання до нині.  Дані депутатів, які позбулися повноважень, та обраних замість них, не враховані.

УСІ НОВИНИ

Немає коментарів:

Дописати коментар