четвер, 14 травня 2020 р.

"ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ" НАРАХУВАВ СПОЖИВАЧАМ ЗАЙВІ ТАРИФИ

Держпродспоживслужба зобов’язала "Полтававодоканал" повернути споживачам 3,6 мільйонів гривень зайво нарахованих тарифів.


Фахівці відділу контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області за результатами перевірки винесли припис на обласне комунальне підприємство "Полтававодоканал" про повернення споживачам зайво нарахованої суми в розмірі 3,6 млн. грн.

У травні 2019 року Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, підприємству переглянули тарифи для жителів приватного сектору. 

З 1 червня 2019 року тарифи стали такими:

- на централізоване водопостачання – 12,276 грн. за 1 куб.метр води, проти раніше чинних 11,892 грн. за 1 куб.метр (на 0,384 грн більше);

- на централізоване водовідведення – 11,388 грн. за 1 куб.метр, проти раніше чинних 10,368 грн. за 1 куб.метр (на 1,02 грн. більше).

КП "Полтававодоканал з червня 2019 року не уклало зі споживачами нових договорів. А застосування тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, встановлених Нацкомісією, може здійснюватися виключно в умовах переходу на нові договори про надання комунальних послуг із вказаними новими цінами.

Відтак, зайво нараховану різницю у тарифах комунальне підприємство повинне повернути споживачам.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар