пʼятницю, 1 травня 2020 р.

КОВАЛІВКА СПОРТИВНА

У Ковалівці Шишацького району мешканці ведуть активний спосіб життя і розвивають футбол, волейбол, грають у настільний теніс.


У ХХ столітті в Ковалівці існувала команда "Колос", яку утримував колгосп - у дев’яностих клуб припинив своє існування. 2015 року ФК «Колос» відродили голова ГО «Товариство розвитку спорту «Колос-Ковалівка» Юрій Нос разом із місцевими мешканцями. Нині гравці клубу - постійні учасники відкритого Кубку Миргородського району та Кубку Шишацького району.

ФК "Колос" підтримують Ковалівська сільська рада і спонсори. Сільрада виділяє кошти на відрядження футболістів, закупівлю спортінвентаря.

Команда тренується на футбольному полі або спортмайданчику. Зараз у них спортивна пауза через карантинні обмеження в Україні. Мають амбітні плани й готові до майбутніх матчів. Чекають завершення карантину, аби відновити тренування.

29-річний Віталій Наумчук, який не уявляє свого життя без футболу, уже чотири роки грає за ФК «Колос» ,говорить, коли приходить на поле, забуває про життєві негаразди, робочі моменти й просто відпочиває. Цей вид спорту розвиває згуртованість та командний дух.

Ще у Ковалівці грають у волейбол. У громаді створена жіноча та чоловіча волейбольна команди.



Перед відповідальними іграми для ковалівських волейболістів проводять майстер-класи і дають настанови полтавські спортсмени. І жіноча, і чоловіча команди гідно представляють честь рідного села на змаганнях районного та обласного рівнів.


Любителі настільного тенісу безкоштовно тренуються у будинку культури та у школі. Сільська рада придбала тенісні столи.

У Ковалівці створюють умови для активного дозвілля місцевих мешканців і переконані, що спорт — найкраща інвестиція в успішне майбутнє громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар