середу, 27 січня 2021 р.

ШИШАЦЬКИЙ РАЙСУД ПРИСУДИВ ЧОЛОВІКОВІ 9 РОКІВ УВ'ЯЗНЕННЯ ЗА УМИСНЕ ВБИВСТВО

Шишацький районний суд присудив мешканцю Гадяцького району 9 років в'язниці за умисне вбивство.


Обставини події

4 вересня 2020 року ввечері, у селі Книшівка Гадяцького раойону, в приміщенні житлового будинку чоловік для глузування давав курити своєму психічно хворому брату канабіс. 

Тут також перебував інший чоловік, який протягом останнього місяця проживав у цьому будинку і доглядав за хворим хлопцем.

Між присутніми виникла сварка. Перший почав образливо й зневажливо висловлюватися, примушував до спільного вживання алкоголю. Проявляв агресію та демонстрував можливе застосування насильства.

Натомість інший чоловік, перебуваючи під впливом цих дій, замість уникнути конфлікту або залишивши житловий будинок чи викликавши поліцію, вирішив заподіяти знайомому тілесні ушкодження - нанісши удари кухонним ножем у життєво важливі ділянки тіла, свідомо припускаючи при цьому настання смерті.

Він хопив зі столу кухонний ніж, не отримавши від потерпілого жодних тілесних ушкоджень і не маючи реальної небезпеки життю і здоров`ю, наніс іншому поріз в області плеча. Після цього наніс другий поріз в область шиї, і коли потерпілий продовжував наближатися до нього,  наніс йому порізи в область живота та в область грудної клітки. 

Порізи спричинили колото-різані ножові поранення шиї, передньої поверхні плечового суглоба та правої бокової поверхні грудної клітки.

Після останнього удару в область грудної клітки нападник положив жертву на підлогу в кімнаті, взяв зі столу пляшку з горілкою, вийшов на поріг будинку та випив спиртне. Після чого повернувся у будинок та побачивши, що потерпілий мертвий, зателефонував у поліцію і повідомив про це.

Смерть потерпілого настала внаслідок проникаючих колото-різаних поранень грудної клітки з пошкодженням правої легені, навколосерцевої сорочки, серця та аорти, колото-різаних поранень шиї та правого плеча, що призвели до розвитку гострої крововтрати, яка стала безпосередньою причиною смерті.

Суд

У судовому засіданні обвинувачений І.М. свою вину у вчиненні злочину - умисне вбивство - визнав.

Відомо, що засуджений перебував на "Д" обліку у лікаря нарколога з синдромом залежності від вживання спиртних напоїв.

Раніше є неодноразово судимий. Останній раз був засуджений 2 грудня 2019 року Гадяцьким райсудом Полтавської області за крадіжку на два роки позбавлення волі, і звільнений від відбування покарання з випробуванням - іспитовим строком на два роки.

Умисне вбивство він скоїв у період іспитового строку. 

За місцем проживання, Книшівською сільською радою Гадяцького району, характеризувався як негативна особа, періодично зловживав спиртними напоями, схильний до крадіжок, не працюючий.

Згідно акту судово психіатричного експерта хронічним психічним захворюванням не страждає і не виявляє ознак розладу психічної діяльності, а виявляє ознаки вродженого недоумства і легкої розумової відсталості, ускладненої синдромом залежності від вживання алкоголю. 

При визначенні міри покарання колегія суддів врахувала, що обвинувачений вчинив особливо тяжкий злочин, раніше неодноразово судимий, злочин учинив у період іспитового строку. Враховуючи його неправомірну поведінку, суд визнав, що підсудний становить підвищену суспільну небезпеку і його виправлення та перевиховання не можливе без ізоляції від суспільства.

Шишацький райсуд 20 січня 2021 року своїм вироком визнав І.М. винним у вчиненні умисного вбивства і призначив покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі. До покарання частково приєднали невідбуту частину покарання за вироком Гадяцького райсуду - 6 місяців позбавлення волі - і остаточно призначили покарання за сукупністю вироків у вигляді 9 років позбавлення волі.

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

Шишаччина у Facebook

Шишаччина у Telegram

Повідомити новину: zmi.shyshaky@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар