понеділок, 25 січня 2021 р.

ПОЗИЦІЯ ШИШАЦЬКОЇ ОТГ ЩОДО РОБОТИ АМБУЛАТОРІЇ ТА СОЦЦЕНТРУ В КОВАЛІВЦІ

Прес-служба Шишацької ОТГ оприлюднила свою позицію щодо припинення роботи амбулаторії та відділення Центру надання соцпослуг у Ковалівці.


Видання "Шишаччина" уже повідомляло, що у селі Ковалівка наступного місяця припинить свою роботу амбулаторія Шишацького ЦПМСД та Центр соціальних послуг Шишацької селищної ради.

Сьогодні свою позицію по цьому питанню озвучила прес-служба Шишацької ОТГ. У повідомленні, зокрема, йдеться:

"Шишацька громада не буде безкоштовно обслуговувати жителів іншої ОТГ. Бо це суперечить чинному законодавству і здоровому глузду.

З метою уникнення нецільового використання бюджетних коштів, беручи до уваги те, що колишня Ковалівська сільська рада приєднана до складу Великосорочинської територіальної громади, виконавчий комітет Шишацької селищної ради доручив головному лікарю комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги Шишацької селищної ради" Олександрові Іващенку та директору комунальної установи "Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради" Світлані Васильченко впорядкувати свої структури відповідно до вимог діючого законодавства.

А це означає, що з лютого Ковалівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Центру ПМСД Шишацької селищної ради припиняє своє існування. Колектив амбулаторії, а також працівниці Центру надання соціальних послуг, які обслуговують самотніх осіб літнього віку в Ковалівці, попереджені про звільнення.

Керівники Центру ПМСД та Центру надання соцпослуг ще у листопаді минулого року звернулися до Великосорочинської ОТГ з пропозицією співфінансувати заклад первинної медицини та Центр надання соціальних послуг, аби жителі Ковалівки й надалі отримували медичні та соціальні послуги. Однак до цього часу керівництво сусідньої громади ніяким чином не відреагувало на звернення. Тому Шишацька селищна рада змушена вжити відповідні заходи.

Звільнення стосуватиметься колективу Ковалівської амбулаторії – це п'ять осіб, а також трьох працівниць Центру надання соціальних послуг: дві з них обслуговували на дому 18 людей похилого віку та інвалідів, а  медсестра надавала оздоровчі послуги у філії відділення денного перебування. Такою можливістю користувалися 47 ковалівчан – пенсіонери та інші соціально вразливі верстви населення.

Сподіваємося, жителі Ковалівки не залишаться без медичної та соціальної допомоги. Великосорочинська громада незабаром налагодить забезпечення цих послуг власними можливостями".

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар