середу, 13 січня 2021 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ ІНІЦІЮВАЛИ ТАРИФНУ ПЕТИЦІЮ

На сайті Шишацької громади зареєстрували електронну петицію щодо антисоціального підняття тарифів на енергоносії зимою 2020/2021 років.


Петиція - це публічне звернення громадськості до селищної ради, яке має набрати 200 голосів підтримки мешканців громади для його розгляду.

Електронна петиція подається та розглядається відповідно до вимог статті 231 Закону України "Про звернення громадян".

Якщо петиція в установлений строк набере 200 голосів, селищна рада повинна розглянути її і прийняти відповідне рішення.

Коже мешканець Шишацької громади може проголосувати за електронну петицію до селищної ради щодо антисоціального підняття тарифів на енергоносії, якщо він підтримує наступні вимоги:

У зв’язку з різким і не обґрунтованим зростанням тарифів на енергоносії для побутових споживачів, що відбулося в кінці 2020 – на початку 2021 років, тобто прямим порушенням з боку Кабінету міністрів України і НКРЕКП ст. 1, ст. 3, ст. 13 Конституції України – вимагаємо негайно скликати позачергову сесію Шишацької селищної ради і вирішити на ній наступні питання:

- Звернутися від імені депутатів Шишацької селищної ради восьмого скликання до Кабінету Міністрів України стосовно скасування антисоціальної постанови КМУ № 1325 од 28.12.2020 року.

- Звернутися від імені депутатів Шишацької селищної ради восьмого скликання до Верховної Ради України стосовно розроблення і прийняття законопроекту щодо встановлення верхньої соціально обґрунтованої цінової межі на енергоносії для побутових споживачів з прив’язкою до мінімальної пенсії.

- Звернутися від імені депутатів Шишацької селищної ради восьмого скликання до НКРЕКП стосовно з’ясування походження природного газу, що подається розподільником абонентам Шишацької ОТГ, а також надання схеми маршруту руху природнього газу від газовидобувної компанії, до ГРП, що розташовані на території нашої громади і обслуговують її абонентів.

- Терміново розробити і втілити план створення власного комунального газорозподільного підприємства, що діяло б на території Шишацької ОТГ і обслуговувало її абонентів.

- Переглянути орендну ставку на землю, що використовує газорозподільна компанія в своїй комерційній діяльності, в тому числі й розташована під газогонами.

Порядок розгляду електронної петиції

Якщо електронна петиція в установлений строк набере 200 голосів, на офіційному веб-сайті громади не пізніше, як через три робочі дні оприлюднюється відповідна інформація.

Розгляд петиції здійснюється не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті громади, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції.

ПРОГОЛОСУВАТИ МОЖНА ТУТ

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

Шишаччина у Telegram

Шишаччина у Twitter

Повідомити новину: zmi.shyshaky@gmail.com

Написати нам у Facebook

"Шишаччина" - громадське видання, яке не отримує коштів від органів влади чи спонсорів. Ми працюємо на волонтерських засадах виключно завдяки підтримці читачів. Ваша допомога - єдина запорука існування видання!

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 4731 2191 0741 7101

€ 💶 UA623052990000026200885240769

Немає коментарів:

Дописати коментар