неділю, 17 січня 2021 р.

ЧОМУ КОВАЛІВКА ОПИНИЛАСЯ У ВЕЛИКОСОРОЧИНСЬКІЙ ОТГ

Чому село Ковалівка Шишацького району опинилося у Великосорочинській ОТГ і кому це вигідно?


Щоб відповісти на це питання, звернемося до простого і всім зрозумілого прикладу.

На сьогодні відомо, що за 11 місяців 2020 року "ДТЕК Нафтогаз" сплатив рентних податків:

* 7,2 млн грн — до Шишацького районного бюджету,
* 3,6 млн грн — до бюджету Ковалівської сільради,
* 4,3 млн грн — до Миргородського районного бюджету,
* 2,2 млн грн — до бюджету Савинцівської сільради.

З цього року всі ці кошти спрямуються у бюджет Великосорочинської ОТГ. Бо всі території, на яких розміщені газові родовища, зігнали у цю громаду.

Саме цього і хотів "ДТЕК Нафтогаз" - щоб усі родовища опинилися в одній громаді. Адже простіше раз "домовитися" з керівництвом однієї ОТГ, аніж фінансувати соціальні програми у кількох громадах, укладати договори соцпартнерства з різними місцевими радами. 

Входження Ковалівки було вигідне лише газовидобувній компанії. Вони - єдині, хто виграв від цього. А люди Ковалівки виявилися лише розмінною монетою. Цією "монетою" розрахувалася з "ДТЕКом" їх колишня сільська голова. Яка дуже добре розуміла всі ризики на які йде, адже не перший рік працювала на посаді. 

У той час, коли вона показувала людям "ось дивіться скільки ми всього зробили", дуже добре знала і не говорила їм про те, що школа і дитсадок утримувалися з районного бюджету, що всі ремонти і спортмайданчики співфінансувалися з районного і обласного бюджетів, що сонячну електростанцію на школі встановлювала за своїм проєктом районна рада за гроші обласного бюджету. 

Людям не говорили, що амбулаторія працює від Шишацького центру первинної медико-санітарної допомоги за кошти районної ради. Навіть хлібопекарня, якою так пишалися і піарилися, була відкрита за кошти АФ Довженка

А от гроші з сільського бюджету ішли на підкуп людям, роздачу так званої "допомоги" усім угодним. Єдине, у чому Наталія Нос була майстерною - це брехати і маніпулювати людьми, не показуючи їм істинну правду.

У  статті за 2017 рік "Хто видобуває газ у Ковалівці", ви зможете прочитати, як ДТЕК завадив вступити селу до Шишацької ОТГ ще 2015 року. Як тоді разом з менеджерами компанії та продажними полтавськими "журналістами" активно відстоював "незалежність" чоловік сільської голови Юрій Нос.

Коли ковалівчани минулого року протестували проти перспективного плану формування громад, вони відстоювали право на добровільне об'єднання. І це правильно. Але їм штучно нав'язали, що погано, а що добре. Підмінили поняття, де добровільність, а де навмисне втягування у небуття. 


За інформацією з Полтавської ОДА, Великосорочинська ОТГ може бути визнана неспроможною навіть при тих фінансових вливаннях, які вона отримає від газовидобутку. І відповідно резервного плану її приєднають до Миргородської громади. 

Коли заступник голови ОДА Дмитро Лунін на зустрічі, у присутності багатьох свідків, у Наталії Нос запитав, чи розуміє вона це і як до цього відноситься, вона відповіла: "Ми не проти". Тому, коли людям вбивали у голови, що В.Сорочинці їм ближче, ніж Шишаки, то уявіть, яким "близьким" буде Миргород...

Сподіваємося на плідну і ефективну працю робочої групи Шишацької селищної ради, яку створили на 4 сесії. Про подальші події розвитку ситуації ми оперативно повідомлятимемо наших читачів. 

Звертаємося до мешканців Ковалівки, бути розумними і приймати рішення виважено. Відстоюйте своє право на гідне життя, поки не втратили більше.

По темі:
Ковалівці протестували біля Полтавської ОДА

Шишаччина у Telegram

Шишаччина у Twitter

Повідомити новину: zmi.shyshaky@gmail.com

Написати нам у Facebook

"Шишаччина" - громадське видання, яке не отримує коштів від органів влади чи спонсорів. Ми працюємо на волонтерських засадах виключно завдяки підтримці читачів. Ваша допомога - єдина запорука існування видання!

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 4731 2191 0741 7101

€ 💶 UA623052990000026200885240769

Немає коментарів:

Дописати коментар