пʼятницю, 1 січня 2021 р.

ДІВЧИНА З ШИШАЧЧИНИ СТАЛА ІТ-ФАХІВЦЕМ ЗАВДЯКИ ФОНДУ "ПОВІР У СЕБЕ"

Марія Вольна з Шишаччини здобула освіту ІТ-фахівчині завдяки фонду "Повір у себе".


Ми уже ділилися історією, як молодий чоловік із Сагайдака Андрій Рак став інженером-конструктром за підтримки фонду "Повір у себе". 

Схожа історія сталася й з дівчиною з Пришиба Марією Вольною, яка теж стала стипендіатом фонду і здобула якісну освіту і професію.

Народилася Марія у Світловодську Кіровоградської області. Коли їй було 8 років, разом з мамою і старшим братом переїхали жити до села Пришиб Шишацького району.

Марія тут закінчила середню школу й, говорить, вчителі там були найкращі в її житті. Два роки старшої школи вона провела у Шишацькій гімназії-інтернаті для обдарованих дітей:

"Мама розуміла, що я маю жагу до знань і максимально в цьому підтримувала. Вона — мій герой: живучи у селі й важко працюючи, самостійно дати хорошу освіту двом дітям — це ще те завдання з зірочкою. Але був нюанс: старший брат уже навчався в університеті, а я готувалась до вступу. В той момент зрозуміли, що грошей на навчання обох не вистачило б. Мусила пройти на бюджет або вчитися заочно, або йти у технікум".

Про благодійний фонд "Повір у себе", який допомагає дітям із сільської місцевості отримати вищу освіту, мамі Марії розповів директор Пришибської школи Дмитро Бабенко.

У дитинстві дівчина мріяла стати перекладачем: вивчала німецьку, англійську й іспанську мови. Марія вважає себе більш творчою натурою, адже писала твори, танцювала, тягнулася до музики. Але вирішила, що піде за братом на невідому тоді ще їй "економічну кібернетику" у Полтавський техуніверситет. 

І отримала підтримку фонду й можливість спробувати себе в новій ніші.

Марія добре вчилася, закінчила ВНЗ із червоним дипломом. А також танцювала в університетському колективі, з четвертого курсу стала його хореографом. Називає себе "танцювальним нестандартом".

Дві грані особистості Марії Вольної -‌ творча і безпосередня та математично-статична  -‌ дозволили їй опанувати перспективну професію, працювати за фахом, стати експертом своєї справи. 

Після закінчення університету дівчина обирала між двома варіантами: танцювальний контракт за кордоном або пошук роботи за фахом. Але все-таки ризикнула й розіслала своє резюме навіть на ті вакансії, де вимагали досвід роботи.

У результаті, отримала посаду ключового користувача полтавської філії компанії STV Group, яка є FMCG-дистриб’ютором відомих брендів Procter&Gamble, Mondelez, Jacobs, Nestle. 

Марія автоматизовувала звітність, бізнес-процеси, тестувала системи мобільних продаж та обміни для правильного вивантаження даних. Через три роки вона вже займалася не лише Полтавською областю, а й половиною країни.

Сьогодні Марія - керівник групи користувачів всієї України і курує проєкти по мобільним додаткам на рівні компанії. Крім того, вона залишається експертом щодо автоматизації бізнес-процесів.

"Складно було доводити свою компетентність і знання, починаючи з шкільних років. Стикалася з несправедливістю й в університеті. Дівчина без особливого життєвого досвіду та ще й з села. Доводилося скрізь працювати так, щоб ці стереотипи подолати", - згадує Марія.

27-річна дівчина вважає, що запорука професійного успіху -‌ це постійне навчання. Крім стипендії благодійного фонду, вона на 5 курсі отримувала стипендію Кабміну за наукові роботи. 8 місяців протягом року Марія вчиться чомусь новому паралельно з роботою. 

Нині вона може дозволити собі все, що хотіла, але чого не було у її дитинстві: мандри, власне авто, можливість робити щось для власного задоволення.

За п’ять років після закінчення навчання дівчина стала незамінним спеціалістом й експертом в сфері автоматизації бізнес-процесів. Робота за фахом приносить їй не лише кар’єрне зростання і гідну зарплату, а й задоволення від правильно обраного шляху.

По темі:

Андрій Рак із Сагайдака став інженером-конструктром за підтримки фонду "Повір у себе"

Випускник Шишацької гімназії допоміг ДТЕКу збільшити видобуток газу

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

Шишаччина у Telegram

Шишаччина у Twitter

Повідомити новину: zmi.shyshaky@gmail.com

Написати нам у Facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар